Şehirde panik yarattı! Gerekçeye ise..

İzmir´de, Fransız Konsolosluğu önüne ve Hilton Oteli´nin yanına bıraktığı şüpheli paketlerle, halka, "bomba paniği'' yaşatan zanlı S.B. (31) yakalandı.

Gözaltına alınan zanlının ilk ifadesinde paketleri ``heyecan olsun diye bıraktım'' dediği öğrenildi.

Geçen çarşamba günü, Fransa Konsolosluğu önünde şüpheli bir kutu gören görevliler durumu polise bildirdi. Konsolosluk binası çevresinde önlem alınmasının ve caddenin trafiğe kapatılmasının ardından bomba imha uzmanları, paketi uzaktan kumanda edilen makineyle imha etti. Paketin imhası sırasındaki çalışmaları Fransa´nın İzmir Fahri Konsolosu Zeliha Toprak da yakından izleyip bilgi aldı. Bu olaydan bir gün sonra geçen perşembe günü, Çankaya Semti 1385 Sokak üzerindeki Hilton Oteli´nin yanına bir kutu daha bırakıldı. Vatandaşlar, panik yaratan kutuyu polise bildirdi. Kutu, bomba imha ekipleri tarafından patlatıldı. İki gün arayla bırakılan iki paketinde boş çıkması vatandaşların rahat bir nefes almasını sağladı.

Reklam
Reklam

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, aynı saatlerde bırakılan ve aynı ebatlarda olan iki paketin aynı kişi tarafından bırakmış olabileceği ihtimali üzerinde araştırmalarını yoğunlaştırdı. Bunun için de Hilton Otelinin çevresindeki işyerlerinin güvenlik kameraları incelendi. Yapılan inceleme hırsızlık',uyuşturucu madde kullanmak', kasten adam yaralama',6136 sayılı kanuna muhalefet' suçlarından 19 kaydı bulunan S.B.´nin elindeki paketi sokağa bıraktığı net bir şekilde tespit edildi.

POLİSİN ÇALIŞMASINI İZLEDİ

Zanlı saat 20.00 sıralarında, paketi bıraktığı 1385 üzerinde yakalandı. Gözaltına alınan S.B., Bozyaka´daki Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Yapılan sorgulamada herhangi bir terör örgütüyle ilgisinin bulunmadığı belirlenen zanlının, ilk ifadesinde, ``heyecan ve hareket olsun diye bıraktım'' dediği öğrenildi. S.B.´nin, ayrıca, polisin olay yerindeki çalışmalarını da izlediği ortaya çıktı. Zanlının işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edileceği bildirildi.

Reklam
Reklam

DHA