Şehiriçi Ulaşımın Meseleleri İzmir’de Masaya Yatırılacak

Toplu Taşımacılık Türkiye Konferansı, Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği (UITP) tarafından 21-22 Şubat 2013 tarihlerinde İzmir’de...

Toplu Taşımacılık Türkiye Konferansı, Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği (UITP) tarafından 21-22 Şubat 2013 tarihlerinde İzmir’de düzenlenecek. İzmir Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (İESOB) ve ESHOT’un evsahipliğindeki konferansta, toplu ulaşım konusunda Türkiye’ye örnek olacak sonuçların alınması bekleniyor.

Konu hakkında açıklama yapan ESHOT Genel Müdürü Ö.Faruk Alçelik, İzmir'de toplu taşımacılığın pazar payının arttırılmasına yönelik çalışmalarda bulunduklarını, konferans vasıtasıyla Türk toplu taşımacılık sektörünün gelişimine katkı sağlamayı hedeflediklerini söyledi. 1943 yılından bu yana verilen hizmetin her geçen gün daha da iyileştirildiğini belirten Çelik, 90 dakika içinde aktarmalı sistemin, gerek Türkiye gerekse yurtdışında beğeniyle takip edildiğini, bununla vatandaşa ekonomik destek verildiğini kaydetti.

Reklam
Reklam

İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu ise, "Otobüs, raylı sistem, deniz ulaşımı, taksi ve minibüslerle ilgili ücret yönetimi konuları, bu konferansta uluslararası uzmanlarla birlikte tartışılacak. Mevcut sorunlar ortaya koyulup çözüm yolları üzerinde istişarelerde bulunulacak.” dedi. Türkiye’de esnaf teşkilatlarının ulaşım sektöründe önemli yeri bulunduğunu vurgulayan Mutlu, üyelerinin şehirlerarası yük ve yolcu taşımacılığındaki işlevlerinin yanısıra şehiriçi ulaşımında da önemli görevler üstlendiğini söyledi. İzmir’de günde 1 milyon 800 bin kişinin toplu ulaşımdan faydalandığını kaydederek, “Esnaf teşkilatı, günde 600 bin kişinin ulaşımını sağlamaktadır. Bu rakamlar, teşkilatın kentteki ulaşım faaliyetlerinin yaklaşık üçte birini üstlendiğini göstermektedir. Dolayısıyla söz konusu toplu ulaşım olduğu zaman esnaf teşkilatının, yapılacak her etkinliğin ve çalışmanın içinde, merkezinde yer alması zorunluluktur.” şeklinde konuştu.

UITP Ortadoğu ve Kuzey Afrika Ulaşım Mükemmeliyet Merkezi Projeler Direktörü Kaan Yıldızgöz de, “22 Şubat’taki oturumlarda kentiçi ulaşımdaki tüm modlara ilişkin ücret yönetimi, ücret politikaları, regülasyon, ücret yapısı, entegrasyon, teknoloji ve operasyon gibi son dönemde sektör açısından büyük önem taşıyan konular, yerli ve yabancı uzmanlar tarafından tartışılacak. Ulaşım sektöründe faaliyet gösteren meslek odalarının temsilcileriyle ulaşım argümanlarının bulunacağı konferansa, 300'e yakın yerli ve yabancı uzmanın katılması bekleniyor.” dedi.

Reklam
Reklam

ULUSLARARASI TOPLU TAŞIMACILAR BİRLİĞİ (UITP)

Toplu taşımacılık sektörünün dünyadaki en büyük kuruluşu olan UITP, 1885 yılında kuruldu. Üyeleri, dünya genelindeki 3 bin 400’den fazla kurumdan oluşuyor. Üyeler, 92 ülkeden toplu taşımacılık işletmecileri, bakanlıklar, yerel yönetimler, endüstri kuruluşları, araştırma merkezleri, akademisyenler ve danışmanlardan meydana geliyor. Merkezi Brüksel’de bulunan UITP’nin Dubai, Moskova, İstanbul, Roma, Sao Paulo, Abidjan, Bangalore, Johannesburg, Hong Kong ve Canberra’da ofisleri var. İzmir’deki üyeleri arasında ise İESOB, ESHOT, Kentkart, İzmir Metro A.Ş. ve BMC gibi köklü kuruluşlar da yer alıyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: