Şehirlerarası ‘engelsiz Festivali’ Başladı

Çankaya Belediyesi’nin, toplumsal dayanışmanın ve engelliliğe dair farkındalığın arttırılması amacıyla, 10-13 Mayıs tarihleri arasında düzenlediği...

Çankaya Belediyesi’nin, toplumsal dayanışmanın ve engelliliğe dair farkındalığın arttırılması amacıyla, 10-13 Mayıs tarihleri arasında düzenlediği şehirlerarası ‘Engelsiz Festival’ başladı. Engelli vatandaşların, Ankara, İstanbul ve Eskişehir’in tarihi yerlerinin gezdirileceği festivalin Ankara ayağında ‘1 Dakika Yaşa Anlayacaksın’ adlı empati oyunu oynandı.

Çankaya Belediyesi’nin, engellilerin geniş bir çevreye seslerini duyurabilmesi amacıyla, Eskişehir Tepebaşı Belediyesi ve İstanbul Beşiktaş Belediyesi ile işbirliği içinde düzenlediği ‘Engelsiz Festival’ başladı. 10-13 Mayıs 2013 tarihleri arasında düzenlenecek festivalin ilk gününde Ankaralı engelli vatandaşlar, İzmir ve İstanbul’dan gelen engelli konuklarla birlikte Ankara’nın tarihi ve turistik yerlerini gezdi. Yürüme güçlüğü çeken bireyler, Çankaya Belediyesi'nin özel engelli araçlarıyla taşındığı etkinlikte, arkadaşlarıyla birarada ve sokakta olmanın keyfini yaşadı.

Reklam
Reklam

Yüksel Caddesi’nde kurulan stantta ise, engellilere ilişkin broşür dağıtılmasının yanı sıra, ‘1 Dakika Yaşa Anlayacaksın’ adlı empati oyunu oynandı. Yoldan geçen gönüllü vatandaşların gözlerinin bağlanmasıyla başlayan oyunda, görenlerin görmeyenlerin ne hissettiğini anlaması sağlandı. Gözleri bağlı bir şekilde, futbol oynama ya da yolda yürüme deneyimi yaşayan vatandaşlar, engelli vatandaşların nasıl yaşadığını daha iyi anladıklarını ifade ettiler. Stantta hazır bulunan tekerlekli sandalyeye oturan vatandaşlar, yürüyememenin nasıl bir his olduğunu da deneyimledi.

Festival, Eskişehir ve İstanbul’da da düzenlenecek etkinliklerle birlikte üç gün sürecek. Engellilerin sorunlarına ve haklarına dikkat çekmek üzere üç şehirde de düzenlenecek yürüyüşlere, milletvekillerinden, tiyatroculara, sivil toplum kuruluşlarından belediye protokolüne kadar toplumun pek çok alanının temsilcileri katılacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz