Şehirlerden Köylere Göç Başladı

İnegöl Muhtarlar Birliği Derneği Başkanı Salim Altun, günümüzde şehirlerden köylere göçün başladığını söyledi.

İnegöl Muhtarlar Birliği Derneği Başkanı Salim Altun, günümüzde şehirlerden köylere göçün başladığını söyledi.

Muhtarlar Birliği Derneği üyesi muhtarlar yemekte buluştu. Muhtarlar Birliği Derneği Başkanı Salim Altun, dernek olarak düzenledikleri birlik ve beraberlik yemeğine katılan herkese teşekkür ederek, "15 aydan beri İnegöl Muhtarlar Birliği Derneği'nin başkanlığını yapıyorum. Her zaman tarafsız olarak köy ve mahalle muhtarlarımıza hizmet ettik. Biz muhtarların tek gayesi köyümüze ve mahallemize hizmet etmektir. Bundan başka bir düşüncemiz yoktur. Bütün seçmenlerimiz iyi bilmektedir ki, son yıllarda güzel hizmetler yapılmaktadır. Ancak gelişen ve büyüyen İnegöl'ümüzde her geçen gün daha iyisi daha güzeli istenmektedir. Bundan dolayı köylerimizin günün şartlarına uygun hizmet alması halkımız tarafından istenmektedir. Muhtarlar olarak bu isteklerin daha çabuk ve daha kaliteli olması için çaba sarf etmekteyiz. Günümüzde yavaş yavaş şehirden köye göçün başladığını görmekteyiz. Bundan dolayı köylerimizin daha da büyümesi ve gelişmesi için köy yollarımızın onarılması, sulamanın bütün köylerde yapılması, çok eskiden yapılan içme suyu depolarının yenilenmesi veya onarılması, köyde yaşayan insanların geçimlerinin sağlanması için hayvancılık ve tarımla ilgili yapılan çalışmaların devletimiz tarafından desteklenmesini istiyoruz. Eğer desteklenirse, şehirdeki hemşerilerimiz köylerine dönecekler ve köylerimiz bu sayede gelişecektir" dedi.

Reklam
Reklam

Birlik ve beraberliğin gerçekten önemli olduğunu belirten Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Bunu her alanda sağlamak, temin etmek lazım. Dolayısıyla bu organizasyon bu anlamda çok daha manalı diye düşünüyorum. İnegöl, gerçekten yerin altıyla, üstüyle bereketli bir şehir. Yani burası Osmanlı'ya mekan teşkil etmiş. Her ne kadar Osmanlı'ya başkentlik etmese de, o büyük kuruluşa şahitlik etmiş, çok önemli bir coğrafya. 4 tane beldesi, 91 tane köyüyle 230 bin toplam nüfusuyla, tarımıyla, sanayisiyle, ticaretiyle, güler yüzlü insanlarıyla gerçekten çok farklı bir yer. Ama bu farklılığı daha ileriye götürmekte açıkçası sizlerin elinde. O yüzden muhtarından, belediye başkanına, kaymakamından diğer bürokratlarına, yöneticilerine varana kadar herkesin üzerine düşen görevler var" dedi.

Muhtarların en yakın mesai arkadaşları olduğunu ifade eden Kaymakam Aziz İnci de, "Muhtarlar bizim aynı zamanda istişare ettiğimiz, danıştığımız insanlardır. Muhtarlara biz güveniyoruz. Güvenmek zorundayız. Verdikleri bilgilere de itibar etmek zorundayız. Zaten vatandaş muhtarına güveniyor ki, onu seçiyor. Kendisini temsil etme yetkisi veriyor. Bu önemlidir. Türkiye'de muhtarların durumunda olan çok az meslek grubu var. Devlet, memurunu, amirine maaş verir. Yetki ve sorumluluk verir. Biz muhtara sorumluluk veriyoruz ama bazen yetki vermiyoruz. Muhtarlarımız hep fedakarlık yapmıştır. O yüzden biz onların yaptığı işe saygı duyuyoruz. TBMM'den çıkacak olan bir kanun var. İnşallah çıkar. Köy muhtarlarımıza da, mahalle muhtarlarımıza hak ettikleri ve bekledikleri yetkiler ve sosyal haklar verilir" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz