Şehirlerin geleceği, tehditler ve fırsatlar

"Şehirlerimizin geleceği, tehditler ve fırsatlar" konulu sempozyum 19 Kasım Cumartesi günü Bağlarbaşı Kültür Merkezinde yapılacak.

Mimar ve Mühendisler Grubu tarafından düzenlenen "Şehirlerimizin geleceği, tehditler ve fırsatlar" konulu sempozyum 19 Kasım Cumartesi günü Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezinde yapılacak.

Sempozyum ile ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada “Yaşanabilir, sürdürülebilir, ekolojik şehirlerde yaşamak, insanların en temel haklarındandır. Şehirlerimizin tarihi, estetiği ve kültürel geçmişleri; tarım, iklim ve çevre bağlantıları; sosyal, siyasal ve ekonomik gerçekleri bilimsel araştırmalarla değerlendirilerek ortaya çıkan sorunların belirlenmesi, yaşanabilir kent ortamının ve kentlilik bilincinin oluşturulması gerekmektedir.

Reklam
Reklam

Bu amaçla kentleşmedeki ana hedeflerin başında afet öncesi riskleri azaltmak, çok yönlü tedbirleri etkin bir şekilde hayata geçirmek ve sosyal kent politikalarını geniş ölçekte planlamak gelmelidir.

Şehirleşme politikaları belirlenirken kamu kurumlarının, ilgili meslek gruplarının ve sivil toplum kuruluşlarının, sürece doğrudan katılımları sağlanmalıdır” denildi.

“Şehirlerimizin Geleceği, Tehditler ve Fırsatlar” başlıklı bu sempozyuma Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar başta olmak üzere, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İBB Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş, İTÜ Rektörü Prof. Dr. Muammer Şahin ve YTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek ile çok sayıda davetlinin katılarak konuşma yapması bekleniyor. Üç oturum şeklinde yapılacak sempozyumda Afet, Deprem ve Risk Analizleri, Kentsel Dönüşüm Politikaları ile Şehir, İnsan ve Toplum gibi konular hakkında konusunda uzman kişiler görüş bildirecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz