Şehit Acısı Çanakkale’ye Düştü

Hakkari’nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesindeki Yeşiltaş Karakolu’nda şehit olan er Ali Bozkurt’un acı haberi, Çanakkale’yi...

Hakkari’nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesindeki Yeşiltaş Karakolu’nda şehit olan er Ali Bozkurt’un acı haberi, Çanakkale’yi yasa boğdu.

Hakkari’nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesindeki Yeşiltaş Karakolu’nda şehit olan Ali Bozkurt’un naaşının bu akşam saatlerinde Çanakkale’ye gönderileceği öğrenildi. Yenice ilçesine bağlı Soğucak köyünden olan şehit erin cenazesi, yarın Yenice ilçesinde toprağa verilecek.

Şehit haberinin alınmasının ardından bir açıklama yapan Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, “Maalesef haftaya acı bir haberle başladık. Hakkari Yüksekova’da bir şehidimiz var. İlimizin Yenice ilçesinin Soğucak köyü nüfusuna kayıtlı. Ali Bozkurt. Askerliğini yapan bu gencimiz, orada şehit düşmüş. Ailesi Soğucak köyünde yaşıyor. Fakir bir aile. Sosyal Yardımlaşma Vakfı’ndan da zaman zaman yardım yaptığımız bir aile. Ali ailenin tek çocuğu. Bu tabii ki çok üzücü. Onların acılarını tabii ki bizim tahmin etmemiz mümkün değil. Bağrımıza taş basıp bu acıyı paylaşacağız. Şehidimizin naaşı, muhtemelen bugün akşam veya gece saatlerinde buraya gelecek. Yarın öğlen namazını müteakip defnedeceğiz. Ailesinin yanında olup, onların acısını azaltmak bizim görevimiz. Bundan sonra da elimizden geleni yapacağız” dedi.

Reklam
Reklam

Vali Tuna, Ali Bozkurt’un nasıl şehit olduğu konusunda kesin bir bilgi olmadığını, önümüzdeki saatlerde resmi bir açıklama yapılacağını söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: