Şehit Aileleri Çözüm Sürecine Seviniyor

Ankara’nın Kazan ilçesindeki şehit aileleri, çözüm süreci başladığında bu yana şehit haberleri gelmemesine sevindiklerini belirterek,...

Ankara’nın Kazan ilçesindeki şehit aileleri, çözüm süreci başladığında bu yana şehit haberleri gelmemesine sevindiklerini belirterek, "Bizler yandık başka anne ve babalar yanmasın.” mesajı verdi.

Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk ve eşi Meral Ertürk, ilçedeki Şehit Binbaşı Yavuz Başayar, K. Plt. Üstğ İbrahim Özenç, J. Er Metin Özdemir ve P. Er Fatih Alparslan’ın ailelerini evlerinde ziyaret etti, ellerini öptü, gönüllerini aldı. Şehit Binbaşı Yavuz Başayar’ın ailesi misafirlerine, oğlu Yavuz Başayar’ın odasını gezdirip madalya ve başarı belgelerini gösterdi.

Reklam
Reklam

Şehit J. Er Metin Özdemir’in babası Murat Özdemir, oğlunun şehit haberini aldıklarında büyük oğlunun düğün davetiyesini dağıttıklarını ve o acıyı hiç unutamadığını vurguladı. Özdemir, “Artık şehit haberleri gelmiyor. Bizler yandık, başka anne ve babalar yanmasın. Terör bitsin artık.” dedi.

Şehit babası İsmail Başayar da “Benim bir oğlum daha var. Onun şehit olmasını istemiyorum. Şimdi çok güzel bir süreç başladı. Eğer bununla baş edebilirlerse çok güzel olur. 17 Ağustos’ta oğlumun şehit olmasının 2. yılı dolacak. Bazı milliyetçi geçinen partiler başsağlığı dahi dilemediler. Ben bunların milliyetçi olduklarını nasıl bileceğim. Ama Başbakan taşın altına elini koyduğu zaman gücüm yettiğince ben de elimi taşın altına koymak zorundayım. Şiddet bir pisliktir. Pislik, pislik ile temizlenmez.” şeklinde konuştu.

Şehit P. Er Fatih Alparslan’ın annesi Arife ve babası Hüseyin Alparslan ile K. Plt. Üstğ İbrahim Özenç’in annesi Duran ve babası Miktat Özenç de uzun zamandan beri şehit haberlerinin bültenlerinde yer almamasından memnun olduklarını ifade etti. Şehit anne ve babaları Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a selam gönderip teşekkür etti.

Reklam
Reklam

“KİMSE EVLAT ACISI YAŞAMASIN”

Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk de, “Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın, çok zor gerçekten. Büyük bir sabır gerektiriyor. En büyük teselli, şehitliğin Allah katında en yüksek mertebelerden birisi olması ve şehitlerin kendi ailelerinden 70 kişiye şefaatçi olacaklarını bilmemizdir. Ben de Anneler Günü dolayısıyla başta şehit anneleri olma üzere tüm annelerimizin gününü kutluyorum. Şehit ailelerini barış sürecine verdikleri destekten dolayı kutluyorum. Onların bu süreci desteklemeleri bizim için çok önemli. İnşallah süreç başarılı ilerler ve ülkemiz arzuladığı huzurlu günlere kavuşur.” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz