Şehit Aileleri Derneği Başkanından Chp'li Aygün'e Tepki

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Adana Şube Başkanı Ersin Güluçar, CHP'li...

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Adana Şube Başkanı Ersin Güluçar, CHP'li Hüseyin Aygün'ün açıklamalarına tepki göstererek, "Beni vuran teröristler ben hastaneden çıkmadan pişmanlık yasasında yararlanarak serbest kaldı, kimse şartsız teslim olmayı pazarlık konusu yapmasın onlar zaten serbest kalıyor" dedi.

Güluçar yaptığı açıklamada, kaçırılan CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ün serbest bırakıldığında, "dağdaki gençler evlerine dönmek istiyor, bunun için daha çok çalışmalıyız ve süreci hızlandırmalıyız" diye konuştuğunu hatırlatarak, "Sayın Hüseyin Aygün’ün terör örgütünden bu tür haberlerle gelmesi bizleri ve tüm Türk Milletini düşündürmüştür. 'Dersim dağlarını özlemiştim' ifadeleriyle terör örgütünden sempatik bir tavırla bahsetmesi TBMM çatısı altındaki bir milletvekiline yakıştıramıyoruz. Terör örgütünden kurtulup teslim olmak isteyen varsa bunu pazarlık konusu yapma lüksü yoktur Kayıtsız şartsız silah bırakıp teslim olurlar" dedi.

Reklam
Reklam

Güluçar kendisinin de Güneydoğu gazisi olduğuna dikkat çekerek şunları kaydetti:

"1995 yılında Diyarbakır kırsalında, askerlik yaparken bölücü terör örgütü PKK ile girilen silahlı çatışmada yaralandım, olaydan 6 ay sonra tedavi için geldiğim Diyarbakır Asker Hastanesinden birliğime de uğradım. Silah arkadaşlarımdan öğrendim ki bize pusu kuran PKK’lılardan bazılarının teslim olup pişmanlık yasasından faydalanarak itirafçı oldukları ve serbest kaldıklarıdır. Dağdan dönmek için bundan daha güçlü bir sebep var mı? Bu yüzden kimse bizlere örgütten haber getirmesin. Teslim olmak isteyenler gelip şartsız teslim olurlar. Bunu pazarlık konusu yapmaya çalışıp rol üstlenenleri bu millet affetmez."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: