Şehit aileleri, oğullarının mezar taşlarıyla dertleşti

Samsun’da şehit aileleri, her arife günü olduğu gibi Ramazan Bayramı arifesinde de şehitliklere gelerek evlatlarının...

Samsun’da şehit aileleri, her arife günü olduğu gibi Ramazan Bayramı arifesinde de şehitliklere gelerek evlatlarının kabirlerini ziyaret etti. Kur’an-ı Kerim okuyup dualar eden şehit aileleri, içlerindeki acıları mezar taşlarına sarılarak dindirmeye çalıştı. Şehit anneleri, mezar taşlarıyla dertleşirken, şehitlerin babaları ve kardeşleri ise göz yaşlarına hakim olamadı.
Havanın güzel olması sebebiyle Samsunlular, arife gününü mezar ziyaretleriyle geçirdi. Asri ve Kıranköy mezarlıklarında, dünya değiştirmiş yakınlarının kabirlerinin başında Yasin’i Şerif’ler okuyup dualar eden vatandaşlar, mezarların üzerlerini temizleyip suladı.
Harçlıklarını mezar bakımından çıkarmak isteyen çocukların yine başında olduğu mezarlıklarda zabıtalar, sahte hocalara karşı gerekli önlemleri aldı.
Arife günü, mezarlıklarda sakin ve huzurlu bir şekilde geçerken, çarşı pazarda ise hareketlilik üst safhada oldu. Bayram öncesi gerekli ihtiyaçlarını karşılamak isteyen Samsunlular, çarşılara ve halk pazarlarına akın etti. Aşırı kalabalık ve sıcak nedeniyle zaman zaman fenalık geçirenlerin olduğu Mecidiye Caddesi ile Yabancılar Pazarı'nda esnaf satışlardan memnun kaldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz