Şehit Aileleri Ve Gaziler Derneği'ne Ziyaret

Muş Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hamdullah Karasu, Şehit Aileleri ve Gaziler Derneğini ziyaret etti.

Muş Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hamdullah Karasu, Şehit Aileleri ve Gaziler Derneğini ziyaret etti.

Karasu, Sosyal Hizmet Uzmanı Mehmet Emin Eren ile Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Felemez Sinecem'i makamında ziyaret etti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hazırlanan şehit yakınları, gaziler, engelliler ve terör mağdurlarına tanınan hakların düzenlenmesi ile ilgili Başkan Sinecem'e bilgi veren Karasu, müdürlük olarak şehit ailelerine ve gazilere her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Karasu, şöyle konuştu:

"Kabul edilen bu düzenleme ile şehit yakınlarına tanınan istihdam hakkı birden ikiye çıkarılmıştır. Bu istihdam hakkını kullanabilecekler içerisine şehidin eşi, çocuğu ve kardeşinin yanı sıra, şehidin anne ve babası da eklenmiştir. Şehit olan erbaş ve erlerin anne ve babalarında aranan malullük ve muhtaçlık şartı kaldırılmıştır. Ayrıca anne babaya ödenen bu maaşa bir alt taban asgari ücretin net tutarı kadar getirilmiştir."

Muhabir: Sabri Yıldırım / Yunus Okur

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: