Şehit Aileleri Ve Gaziler Için Çanakkale Gezisi Düzenlendi

SİVAS (AA) - Sivas'ta, Şehit Aileleri ve Gazileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Türkiye Muharip Gaziler Derneği Sivas Şubesi üyelerine yönelik Çanakkale gezisi düzenlendi. 

Sivas'ta, Şehit Aileleri ve Gazileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Türkiye Muharip Gaziler Derneği Sivas Şubesi üyelerine yönelik Çanakkale gezisi düzenlendi. Vali Yardımcısı Ömer Kalaylı ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdür Vekili Yılmaz Yüzgüleç, geziye katılan şehit aileleri ve gazileri Cumhuriyet Meydanı'ndan Çanakkale'ye uğurladı. Kalaylı, burada yaptığı konuşmada, şehit aileleri ve gazilerin Çanakkale gezisi için talepte bulunduklarını, Vali Alim Barut'un talimatıyla bu isteği yerine getirdiklerini söyledi. Çanakkale gezisine şehit aileleri ve gazilerden oluşan 155 kişinin katıldığını ve gezinin 3 gün süreceğini belirten Kalaylı, "Çanakkale ilk görülmesi gereken yerlerden birisi. Her Türk vatandaşının mutlaka gezip görmesi teneffüs etmesi gereken bir şehir. Büyük bir destanın yazıldığı, Türk tarihinde önemli bir sayfa oluşturan şehrimiz" dedi. Şehit Aileleri ve Gazileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Hızal ise Çanakkale'nin önemli bir kent olduğunu ve orada ki manevi havayı teneffüs edeceklerini ifade ederek, "Çanakkale deyince insanın içi titriyor. Bugün burada rahat şekilde nefes alabiliyorsak bunu oradaki atalarımıza borçlu olduğumuzu herkesin çok iyi bilmesi gerekiyor" diye konuştu. Hızal, organizasyona katkıda bulunan Vali Alim Barut ve diğer yetkililere teşekkür etti. Konuşmaların ardından geziye katılanlar otobüslerle Çanakkale'ye uğurlandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: