Şehit aileleri ve gazilerden depremzedelere anlamlı yardım

Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Adana Şubesi, Van’daki depremin ardından Karataş'a...

Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Adana Şubesi, Van’daki depremin ardından Karataş'a yerleştirilen depremzedelere gıda, giyecek ve kırtasiye yardımında bulundu. Vanlılarla sohbet eden şehit aileleri ve gaziler, Türkiye’nin birlik ve beraberliğini hiç kimsenin bozamayacağı mesajını verdiler.

Onursal Başkan Murat Caner, Dernek Başkanı Ersin Güluçar, şehit babası Muhittin Tekin ve şehit annesi Melahat Ongun, Karataş ilçesindeki Maliye Bakanlığının dinlenme tesislerine yerleştirilen depremzedeleri ziyaret etti.

Reklam
Reklam

Yanlarında getirdikleri giysi, kırtasiye ve gıda maddelerini depremzedelere veren gazi ve şehit yakınları, tesislerde kalan çocuklarla da yakından ilgilendi. Çocukları unutmayan dernek üyeleri beraberlerinde getirdikleri çikolata ve bisküvileri tek tek çocuklarla paylaştı.

Gazi Murat Caner depremzedelere Kur'an–ı Kerim ve Türkçe mealini öperek teslim etti.

Şehit annesi Ongun ise kadınlara yazma dağıttı. Şehit yakınları ve gaziler tarafından kendi imkanlarıyla toplanan yardımlar isim listesine göre depremzedelere verildi.

Programda konuşan Gazi Murat Caner, “Van ve Erciş’ten Adana'ya gelen kardeşlerimizle et ve tırnak gibi olduğumuzu göstermek istedik. Bunun için böyle bir yardım kampanyası başlattık.” dedi.

Gazi Caner, "Acıların sonlanması için bu gün tüm acılarını yüreğine gömmüş, şehit ve biz gaziler bu anlamlı ziyarete gerçekleştirdik. Türk, Kürt, Laz, Çerkez yani 74 milyon bu coğrafyada, bu ülkede birdir. Allah burada olduğu gibi birliğimizi ve beraberliğimizi daim etsin.’’ diye konuştu.

Reklam
Reklam

BİZİM BAŞKA VATANIMIZ YOK

Vanlı depremzedelerin acısını paylaşmak için Karataş'a geldiklerini söyleyen Caner, "Güneydoğu'da yaralanan uzuvlarını kaybeden ve çocuklarını şehit veren insanlar olarak istedik ki Vanlı kardeşlerimizin acısını paylaşalım. Sıla hasretini paylaşalım. Bizler kolunu gözünü ve bacağını kaybeden gaziler ve şehit yakınları olarak devletin verdiği maaştan artırdıklarımızla temizlik setinden kıyafetine kadar eşyalar aldık. Türk Kürt kardeştir. Biz onlar için bedel ödedik. Onları çok seviyoruz. Onlar için kolumuzu ve bacağımız verdik. Şimdi de diğer kolumuzu uzattık. Paramızı ve her şeyimizi de vermeye hazırız. Çünkü bizim başka vatanımız yok." ifadesini kullandı.

Van depreminde tüm Türkiye'nin seferber olduğunu kaydeden Caner, şunları söyledi: "Bu birlik ve beraberliğimizi terör bile ayıramayacak. Terör bizim geleceğimiz ve özgürlüğümüzü alamayacak. Biz Kürt kardeşlerimizi çok seviyoruz. Bu birlik sonsuza kadar devam edecek. Amcamızın oğlu Van yakınlarında şehit oldu. Ben de arkadaşlarımla yaralandık. Ama asla Kürt kardeşlerimizle terörü bağdaştırmadık. Hepimiz kardeşiz. Sizleri çok sevdiğimiz için acınızı paylaşmaya geldik. Kardeşliğimizi sevgimizi kimse bölemeyecek."

Reklam
Reklam

HEDİYELERDEN ZİYADE DESTEĞİNİZ ÖNEMLİ

Dernek Başkanı Ersin Güluçar ise depremzedelerin her türlü ihtiyacını karşılamak için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini söyledi.

Güluçar, "Şehit ailelerimiz ve gazilerimizle depremzedelerimizin yanında olmanın coşkusunu yaşadık. Çocuklarımızla kucaklaştık. Onlara çikolatalar verdik. Büyüklerine yardım dağıttık. Burada olmak bizim için çok önemli. Aramızdaki birlik ve beraberlik adına heyecan verici. Biz o bölgelerde uzuvlarımızı kaybettik. Kanlarımızı verdik gazi olduk. Şimdi ise o yöre insanıyla burada lokmamızı paylaşmanın güzelliğini yaşadık. Allah bir daha böyle afetler göstermesin." diye konuştu.

Vanlı depremzedelerden Çiğdem Göçer, kendilerine gösterilen yakınlığa teşekkür ederek, "Depremin ardından Karataş'a 6 kişi geldik. Bize getirdiğiniz hediyelerden ziyade desteğiniz çok önemli. Acımızı paylaştığınız için çok mutluyuz." dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz