Şehit ailelerini sevindirecek öneri

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, evli şehit personele sağlanan iş hakkının ikiye çıkarılması için yasa önerisi verdi.

ANKARA (ANKA) - CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, evli şehit personele sağlanan iş hakkının ikiye çıkarılması için yasa önerisi verdi.

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, TBMM Başkanlığı’na, Terörle Mücadele Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ni sundu.

Öneri, TSK ve Emniyet Genel Müdürlüğü öğrenci/öğrenci adaylarından hayatını kaybedenlerin hak sahibi yakınları ile malul olanlara iş imkanı sağlanmasını öngörüyor.

Öneriye göre, evli şehit personele sağlanan iş hakkı ikiye çıkarılacak, bir iş hakkını şehidin kardeşlerinden biri, diğerini eş veya çocuklarından biri kullanacak. Çalışabilecek durumda olan malul personelin kendisinin çalışması, çalışamayacak durumda ise eş veya çocuklarından birisinin bu hakkı kullanması ve hakkı kardeşlerinden birine devretmesi sağlanacak.

Reklam
Reklam

ÜCRETSİZ SEYAHAT HAKKI

Terörle mücadele kapsamında aylık bağlanan geçici/gönüllü köy korucuları ile sivil vatandaşlara da ücretsiz seyahat hakkı verilecek, şehitlerin anne,baba ve çocuklarına verilen ücretsiz seyahat hakkının aynı yasa kapsamına malul olanların anne, baba ve çocuklarına da verilecek,ücretsiz seyahat hakkının yurt genelindeki her yerde kullanılmasının yasada vurgulanması ve ilgili kurumlar ile yerel yönetimlere hakkın kullanımına dair tedbir alma yükümlülüğü getirilmesi sağlanacak.

Önerinin gerekçesinde, TSK ve Emniyet Genel Müdürlüğüne personel yetiştiren orta dereceli okullar, meslek yüksek okulları ile akademilerde öğrenim gören öğrenci/öğrenci adayları ile bu iki kurum hesabına veya kendi hesabına okumakta iken terör eylemlerine muhatap olarak hayatını kaybedenlerin halk sahibi yakınları ile malullerin ücretsiz seyahat hakkından, yurt içi veya yurt dışında tedavi imkanlarından yararlandırılması, yaşamak için gerekli hareketleri yapmaktan aciz olanlara rehabilitasyon ve bakım merkezlerinde masrafları devlet tarafından karşılanmak üzere barındırılarak mağduriyetlerin giderileceği ifade edildi.

Reklam
Reklam
Anahtar Kelimeler: