Şehit ailelerini ücretsiz taşıyor

Antalya’da şehit ailelerini ücretsiz taşıyan taksici, son şehit haberleriyle bir kez daha yıkıldı. Şehit ailelerinin...

Antalya’da şehit ailelerini ücretsiz taşıyan taksici, son şehit haberleriyle bir kez daha yıkıldı. Şehit ailelerinin acısını unutturmak için elinden gelen desteği vermeye çalıştığını kaydeden taksici, terörün bir an önce bitmesini, devletin elinden geleni yapmasını istedi.
Antalya Konyaaltı Caddesi üzerinde Yavuz Özcan Parkı karşısında bulunan durakta 1994 yılından bu yana taksicilik yapan Ruhi Savran (40), artan şehit haberlerinin üstüne 4 aydan bu yana şehirdeki şehit ailelerini ücretsiz olarak taşımaya başladı. Aracının üstüne 'Şehit ailelerine ücretsizdir' diye yazan Ruhi Savran, 1992–1993 yıllarında askerlik yaparken 4 arkadaşının şehit olduğunu söyledi.
Savran, şehit haberlerinin artması üzerine 07 T 0444 plakalı taksisinin arka camına ay yıldız motifleri arasına 'Şehit ailelerine ücretsizdir' yazdırdı. Dört aydan bu yana şehit ailelerini ücretsiz olarak taşıdığını belirten Savran, çevresinden çok güzel tepkiler aldığını, şehit aileleri aracına bindiğinde çok mutlu olduğunu açıkladı.
Savran, Bitlis ve Hakkari’deki son terör saldırılarından dolayı çok üzüldüğünü, yaraların birkaç kat daha arttığını vurguladı. Savran, “Bu aileler daha çok şeylerde hak ediyor. O analar için daha iyi şeylerin yapılması gerekir. Aracıma binen şehit aileleri bana minnettar olduklarını söylediler. Çok teşekkür ettiler. Bana para vermek isteyen ailelerde oldu. Kendi çevremden görmediğim güzel sözleri şehit ailelerinden gördüm. Ailelerle de görüşüyorum. Görüştüğüm insanlar da var. Ben her zaman onların yanında olduğumu ilettim. Yardım edilebilecek hangi husus olursa olsun beni çağırmalarını istedim.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

“SON ŞEHİT HABERLERİNİ DUYUNCA 2 GÜN EVDEN ÇIKMADIM”
Son saldırıları duyduğunda kahrolduğunu kaydeden taksici Savran, “Sabah televizyonlarda 24 şehidin olduğunu duyunca şok oldum. 3 saat kendime gelemedim. Bu olayın üstüne 2 gün evden çıkamadım ve bugün yeni işe geldim.” dedi.
Yaşanan bu üzücü olayların bir an önce bitmesini temenni eden Savran, kalleşlikçe bir yere varılamayacağını, bir an önce devlet büyüklerinin yaşananlara bir çare bulmalarını istedi.
Savran, 1992- 1993 yıllarında Mardin'e bağlı Nusaybin- Kızıltepe'de piyade komando olarak askerliğini yaptığını vurguladı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz