Şehit ailelerinin bayramı buruk geçti

Bitlis'in Güroymak ilçesinde teröristlerce yola döşenen mayınların patlamasıyla şehit olan Volkan Sabaz ve Çukurca'da PKK'lılarca...

Bitlis'in Güroymak ilçesinde teröristlerce yola döşenen mayınların patlamasıyla şehit olan Volkan Sabaz ve Çukurca'da PKK'lılarca düzenlenen saldırılarda şehit olan Hüseyin Güldal'ın aileleri bayramı buruk yaşadı.

Kocaeli'nde görevli iken doğu görevine gittiği Bitlis’te düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru Volkan Sabaz’ın Kocaeli'nin Arslanbey beldesi Atakent Sitesi’ndeki anne ve babasının evinde hala hüzün hakim. Şehit polis Volkan Sabaz’ın babası Mehmet Sabaz ve annesi Makbule Sabaz, oğullarının şehadet şerbetini içmesinden sonra büyük bir yıkıntı yaşadıklarını, ancak her şeye rağmen ayakta durmaya çalıştıklarını söyledi. Sabaz ailesi, ‘’Ailece ayakta durmaya çalışıyoruz. Nikahını kıydığımız oğlumuzun düğün hazırlıklarını yapmış, evini bile döşemiştik. Terörü lanetliyoruz. Volkan, Kocaeli'ye atandıktan sonra, bu evi tutup, bizi de buraya getirdi. Burayı çok seviyordu. O yüzden biz de buradan bir yere gitmiyoruz." dedi.

Reklam
Reklam

Karamürsel'in Yakaldere köyünde ikamet eden Güldal ailesinin evinde de hüzün hakim. Güldal ailesi, şehit olan çocuklarını ölünceye kadar unutmayacaklarını dile getirdi. Çukurca’daki hain saldırıda şehit edilen piyade onbaşı Hüseyin Güldal’ın babası Mustafa Güldal, ‘’Bu hainler emellerine ulaşamayacak. Devletimizin bunu çözeceğine inanıyoruz. İşlerimizi askerlik dönüşünde evladımıza devretmeyi hayal ederken, acı haberi geldi. Nişanlıydı, düğün tarihini bile planlamıştık. Düğünümüzü burada çok kalabalık bir katılımla yapmayı hayal ederken, oğlumuzu toprağa verdik.’’ şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz