Şehit annesinin "caniyi asın" feryadı

ADANA (İHA) - Adana'da "Polis Haftası" etkinlikleri kapsamında şehitlikte düzenlenen törende bir şehit annesi oğlunun mezarı başında "Ne olur o caniye asın" diyerek gözyaşı döktü.

Buruk Mezarlığı'ndaki Polis Şehitliği'nde düzenlenen törene kocası İbiş Hakan ve torunu Yeşim ile birlikte katılan anne Fatma Hakan, 2004 yılında Siirt'in Pervari ilçesinde teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit olan oğlu Cumali Hakan'ın ardından gözyaşı döktü. Fatma Hakan, Cumali'den başka iki oğlu bir kızı daha olduğunu, ancak şehit oğlunun yerini hiçbir şeyin tutmayacağını belirterek, "Şu Adana'yı bana verseler neye yarar. Oğlumu geri getirir mi? Adana'yı onlara vereyim, oğlumu bana geri versinler. Oğlum da polisti, gelinim acısından artık törenlere bile gelmez oldu. Cumali'den başka iki oğlum daha var ama her meyvenin tadı başkadır" dedi.
Devlet büyüklerine seslenen Fatma Hakan, "Ne olur o caniyi gözümün önünde assınlar. Ne olur o caninin öldürüldüğünü göreyim, o zaman ölürsem de gam yemem. Benim kuzumun suçu neydi, vatanı korumaya gitmişti. Ama bir lanetin kurbanı oldu, suçu neydi?" diyerek gözyaşı döktü.

Reklam
Reklam

Buruk Mezarlığı Polis Şehitliği'ndeki törene Adana Vali Yardımcısı Reşat Özdemir, Emniyet Müdür Vekili Cemal Levent, Teftiş Kurulu Başkanı Hasan Kutlu, Kemal Serhadlı Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Kamil Ünsal ile İl Milli Eğitim Müdür Vekili Atilla Gürsel ve Yüreğir Müftüsü Lütfü Eker de katıldı.