Şehit Annesinin Hayali Gerçek Oldu

Yaprak KOÇER/SAMSUN, Samsunlu Astsubay İstihkam Teknisyen Kıdemli Üstçavuş İlhan Hamlı Kars 14'üncü Mekanize Tugay Komutanlığı emrinde görev yaparken, 18 Nisan

Yaprak KOÇER/SAMSUN, Samsunlu Astsubay İstihkam Teknisyen Kıdemli Üstçavuş İlhan Hamlı Kars 14'üncü Mekanize Tugay Komutanlığı emrinde görev yaparken, 18 Nisan 1992'de Iğdır-Doğubeyazıt Karayolunun 25'inci kilometresi Pamuk Geçidi mevkiinde PKK'lı teröristlerin yol kesme eylemin şehit oldu.
Şehit annesi Bedriye Hamlı, gecen yıl 8 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü'nde, şehitliğe ziyarette bulunan Samsun Valisi İbrahim Şahin'den, şehit oğlunun adının okuduğu okula verilmesini istedi.
Şehit annesinin bu talebi sonrasında Vali Şahin'in talimatıyla çalışma başlatıldı. Şehit İlhan Hamlı'nın 1980 yılında mezun olduğu bu günkü Samsun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne adı verilerek Şehit İlhan Hamlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak değiştirildi. Okulun tabelasının değiştirilmesinin ardından okula giderek ziyarette bulunan şehit annesi Bedriye Hamlı, duygu dolu anlar yaşadı.
Her cuma oğlunun kabrini ziyaret eden şehit annesi Bedriye Hamlı, "Şehitliğe gidiyor ve oğlumun buz gibi mezar taşına sarılıyorum. Bunun ne demek olduğunu kim ne kadar anlayabilir bunu ben bilemem. 81 yaşındayım ömrümün sonuna geldiğimi de biliyorum. Bir çok hastalığım var ama hayattayım ve şimdilik şehidimi her hafta ziyaret edebiliyorum. Hayata gözlerimi kapamadan, aklım başımda iken şehit oğlumun anısını ve adını yaşatmak için mezun olduğu liseye adının verilmesini uzun zamandır çok istedim. Nihayet bu hayalimin gerçekleştiği okul müdürü tarafından bana telefonla bildirildi. Mezun olduğu lisede oğlumun adının yazılı olduğu tabelayı gittim, gördüm. Artık Samsun’da bundan böyle mavi gözlü paşamın adını yaşatacak. Allah devletimize zeval vermesin" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: