Şehit Askerin Ailesinden Komutanların Serbest Bırakılmasına Tepki

Afyonkarahisar’da askeri cephanelikte meydana gelen patlamada şehit olan askerlerden Onur Fikret Dülger’in babası Zekai Fırat...

Afyonkarahisar’da askeri cephanelikte meydana gelen patlamada şehit olan askerlerden Onur Fikret Dülger’in babası Zekai Fırat Dülger, olayın ardından tutuklanan komutanların serbest bırakılmasına tepki gösterdi. Olayın sabotaj olduğuna inandıklarını söyleyen Dülger, Genelkurmay ve hükümetten hadiseyi aydınlatmasını istedi.

Şehit askerin babası Zekai Fırat Dülger ve annesi Figen Dülger, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Afyonkarahisar’daki patlamayla ilgili değerlendirmelerde bulunan aile, Eskişehir Askeri Savcısı ile yaptığı görüşmede olayla ilgili tutuklanan 3 subayın tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığını öğrendiklerini aktardı. Baba Dülger, “Gencecik evlatlarımızın hiçbir bilgisi, deneyim ve eğitimi olmadan cephaneliğe sorumsuzca ve yatma saatlerinin çoktan geçtiği sırada gecenin karanlığında gönderilmesinin, sadece denetlemeye hazırlık olarak gösterilmesinin kamuoyunu kandırmaktan başka bir şey olmadığını düşünüyorum. Bu yasal olmayan gece çalışmasının altında daha farklı, nedense üzeri örtülmek istenen sebepler olduğu hissi sizde de oluşmuyor mu?” diye sordu.

Reklam
Reklam

Olayın ardından askeri mahkemenin kusurlu olduğu düşünülen 3 subayı tutukladığını hatırlatan acılı baba, dosyaya herhangi bir belge ve bilgi koymadan, olayla ilgili bilirkişi raporları açıklanmadan tutuklu subayların tahliye edilmesini anlayamadığını vurguladı. İlk derece mahkemenin olayın aydınlatılmasında yetersiz kaldığını savunan Dülger, bu olayı aydınlatmanın devletin tüm kurumlarının görevi olduğunu dile getirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na da eleştiriler yönelten baba Dülger, patlamanın ‘bir erin merak saikiyle kurcalamasından’ kaynaklandığına inanmadığının altını çizdi. Kılıçdaroğlu’nun olayın ardından yaptığı ‘sabotaj’ açıklamalarını hatırlatan Dülger, anamuhalefet liderinin sonraki dönemlerde ne bu sözünün arkasında durduğunu, ne de olayı gündeme getirdiğini ifade etti. Dülger, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel’i de konuya duyarsız kalmakla eleştirdi.

Meclis, hükümet ve yargıdan elim olayı aydınlatılmalarını isteyen acılı baba, “Aksi taktirde icranın başı Sayın Başbakanıma, anamuhalefet partisi genel başkanı Sayın Kılıçdaroğlu’na, Sayın Genelkurmay Başkanıma ve bu olaya bakan yargı mensuplarına aile olarak kul hakkımızı helal etmiyoruz.” diye konuştu. Olayla ilgili gelişmeler hakkında sağlıklı hiçbir bilgi alamadıklarını söyleyen Dülger, “Ortada çok hazin bir tablo var. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Onlar bu işin farkında değiller. Ama hiç kimse 25 şehidin ailesiyle gerçekçi bir şekilde ilgilenmiyor.” dedi.

Reklam
Reklam

Baba Dülger, bir soru üzerine, olayı sabotaj olarak gördüklerini belirtti. Kimsenin kendilerini muhatap görmediğini ileri süren Dülger, şunları söyledi: “Sadece kendi kendimize ne yapabilirsek o. Bu işlerden biraz anlayan arkadaşlarla fikir yürütüyoruz. O büyük patlamanın bir merak saikiyle erin kurcalaması sonucu meydana gelemeyeceğini söylüyorlar. Burada bir sabotaj olduğuna biz de yüzde 100 inanıyoruz. Yapacak olduğumuz çok bir şey yok, ama bu işin peşini asla bırakmayacağız. Ordunun kalbi olan bir cephaneliğe 3 günlük askerler gönderiliyor. 34 tane depo olan bir yerde tek mühimmat deposu patlıyor, bunun hiçbir kaydı yok, gece görüş kamerası yok. Burası nasıl korunuyor? İşten anlamayan 25 gencecik insanın burada işi ne? Bu işin arkasında kesinlikle kasıt ve sabotaj olduğunu düşünüyoruz.”

Afyonkarahisar'daki askeri mühimmat deposunda 5 Eylül 2012 tarihinde meydana gelen patlamada 25 asker şehit olmuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz