Şehit askerin cenazesi, memleketi Kayseri'ye uğurlandı

Amasya merkeze bağlı Çiğdemlik köyüne sivil plakalı askeri araçla giderken patlatılan bomba sonucu şehit olan...

Amasya merkeze bağlı Çiğdemlik köyüne sivil plakalı askeri araçla giderken patlatılan bomba sonucu şehit olan Jandarma Er Murat Erdem (28) için İl Jandarma Alay Komutanlığı'nda tören düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşma yapıldı. Murat Erdem'in Türk bayrağına sarılı cenazesi daha sonra kara yoluyla Amasya Merzifon Askeri Havaalanı'na götürüldü. Buradan da askeri uçakla memleketi Kayseri'ye gönderildi. Erciyes Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü mezunu olan şehit Murat Erdem'in terhisine 38 gün kaldığı bildirildi. Törenden sonra gazetecilere açıklama yapan başsavcı Feridun Süzer, olayla ilgili tahkikatın sürdürüldüğünü belirtti.

Reklam
Reklam

ŞEHİT SAYISI İKİYE ÇIKTI

Patlama sonrası ağır yaralanan ve Sabuncuoğlu Şerefeddin Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan Astsubay Çavuş Osman Cantürk Göl'ün (29) de hayatını kayebettiği bildirildi.

Törene Vali Abdil Celil Öz, Çorum Valisi Nurullah Çakır, Amasya Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Akyürek, Belediye Başkanı Cafer Özdemir, askeri erkân ve kamu kurumu temsilcileri katıldı. Basın mensupları tören alanına alınmadı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz