Şehit astsubay bir gün önce halktan helallik istemiş

Mardin'in Ömerli ilçesinde hain pusuda şehit olan askerlerden Astsubay Başçavuş Erhan Gül'ün tayini çıktığı için...

Mardin'in Ömerli ilçesinde hain pusuda şehit olan askerlerden Astsubay Başçavuş Erhan Gül'ün tayini çıktığı için dün halktan helallik istediği belirtildi. Gül'ün, bugün Mardin'den ayrılmaya hazırlandığı öğrenildi.

Saldırıda şehit düşen Astsubay Başçavuş Erhan Gül'ün tayininin Tokat'a çıktığı için köyden ayrılmadan önce köy halkından helallik almak üzere köye indiği bildirildi. Bugün Mardin'den ayrılmaya hazırlanan Gül’ün eşi ve 5 yaşındaki çocuğunu Gaziantep Nurdağı'ndaki ailesinin yanına gönderdiği belirtildi. 38 yaşında şehit düşen Erhan Gül'ün diğer 2 erkek kardeşinin de asker olduğu kaydedildi. Kardeşlerden Ayhan Gül, Tekirdağ Çerkezköy'de tankçı uzman, Turanhan Gül de Artvin'de jandarma astsubay olarak vazife yapıyor.

Reklam
Reklam

Bu arada saldırı ile ilgili detaylar da ortaya çıkmaya başladı. Ömerli ilçesine bağlı İkipınar köyündeki jandarma karakolunda görevli Astsubay Başçavuş Erhan Gül (Gaziantep) ve Astsubay Başçavuş Sadık Güllü (Kırıkkale) ile Uzman Çavuş Ali Öztürk (Gaziantep), davet edildikleri bir evde akşam yemeği yedikten sonra ayrıldı. Bu sırada köyün üst kısmındaki karakola dönmek için yola çıkan askerler, teröristlerin kurduğu pusuya düştü. Açılan ilk ateş sonucu Astsubay Başçavuş Erhan Gül ve Sadık Güllü ile Uzman Çavuş Ali Öztürk şehit oldu.

Olay sonrası bölgede operasyonlara başlanıldı: Köye giriş çıkışlar yasaklandı. Üç tepe arasında kurulan köyde güvenliğin köy korucuları ve askerler tarafından sağlandığı, olayın köyün en üst tepesinde bulunan karakol ile köy arasındaki 200 metrelik bir alanda meydana geldiği bildirildi. Ömerli ilçe merkezine 17 kilometre uzaklıktaki köyde 50 hane bulunuyor. Olaydan sonra savcı, olayın yaşandığı bölgede incelemeler başlattı.

OLAY YERİ KARAKOLA 200 METRE UZAKLIKTA
Saldırının gerçekleştiği İkipınar köyünde hem karakolun bulunması hem köy korucularının gece köy dışında nöbet tutmasına rağmen teröristlerin pusu kurması ve ardından olay yerinden kaçması dikkat çekici bulundu.
Ömerli ilçesine 17 km uzaklıkta bulunan İkipınar köyünde gece saat 23.30'da meydana gelen saldırıda 3 koldan pusu kuran teröristlerin fark edilmemesi de dikkat çekti. Korucuların görev aldığı köy ile İkipınar Karakolu arasındaki mesafe yaklaşık 300 metre. Olayın meydana geldiği bölge ise karakola 200 metre yakınında bulunan köy ile karakolun yol ayrımında gerçekleşti. Olay sonrası teröristlerin elini kolunu sallayarak kaçması, Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde şehit edilen 13 askerin olayındaki güvenlik zafiyetini akıllara getirdi. Olayın yaşandığı köye 3 km uzaklıkta bulunan Pınarcık köyünde de teröristler ilk katliamını gerçekleştirmişti. 20 Haziran 1987 yılında yapılan katliamda, askeri karakol bulunan köyde 16'sı çocuk 30 savunmasız vatandaş hayatını kaybetmişti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz