Şehit Astsubaylar İçin Mevlit

18 Nisan 1992 günü Iğdır-Doğubayazıt karayolu Pamuk Geçidi mevkisinde kesen PKK’lı teröristler tarafından şehit edilen...

18 Nisan 1992 günü Iğdır-Doğubayazıt karayolu Pamuk Geçidi mevkisinde kesen PKK’lı teröristler tarafından şehit edilen 4 astsubay ve bütün şehitler için Samsun’da Şehit Astsubay İlhan Hamlı’nın ailesi tarafından 21. mevlit okutuldu.

21. şehadet yıl dönümleri nedeniyle her yıl olduğu gibi bu yılda şehit astsubaylar İlhan Hamlı, Erkan Iğdır, Mustafa Karaçimen ve Naci Yıldırım için, Samsun’da yaşayan şehit Astsubay İlhan Hamlı’nın ailesi tarafından mevlit düzenlendi. Mevlit programında, Pamuk Geçidi şehitlerinin ruhuna Kur’an-ı Kerim okundu, dualar yapıldı.

Reklam
Reklam

Iğdır-Doğubayazıt karayolunun Ağrı Dağı eteklerinde bulunan Pamuk Geçidi mevkisinde sivil araçla, sivil ve silahsız seyir halinde iken 20 kişilik silahlı PKK terör örgütü grubu tarafından kurulan hain pusudan kurtulamayarak orada şehit düşen 4 astsubayın ve bütün şehitlerin ruhları için Samsun İlkadım ilçesi Yenidoğan Mahallesi’nde bulunan Bilal-i Habeşi Mescidi'nde mevlit okutuldu. Samsun’da şehit astsubaylar için okunan mevlide Samsunlu şehit Astsubay İlhan Hamlı'nın ailesi adına ev sahipliğini şehidin ağabeyi Ayhan Hamlı yaptı.

Bilal-i Habeşi Mescidi İmam Hatibi Mehmet Oflaz tarafından okunan mevlitte şehitlerin ruhları şad edildi. Pamuk Geçidi’nde şehit düşen astsubaylar için okutulan mevlide Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Vakfı (EMŞAV) Karadeniz Temsilcisi Bilal Erim, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Samsun Şubesi üyesi gaziler, Şehit Astsubay İs.Tek.Kd.Üstçvş.İlhan Hamlı'nın İstihkam Astsubay Okulu'ndan 1981 yılı devre arkadaşı emekli İstihkam Astsubay Başçavuş Murat Saatçı, Güneydoğu Gazisi Hasan Yıldız ve çok sayıda mahalle sakini katıldı.

Reklam
Reklam

Mevlitte okunan Kur'an-ı Kerim, başta Iğdır Pamuk Geçidi'nde şehit edilen astsubaylar İlhan Hamlı, Erkan Iğdır, Mustafa Karaçimen ve Naci Yıldırım'ın ruhlarına olmak üzere vatan ve bayrak uğruna şehit düşmüş bütün şehitlerin ruhlarına hediye edildi. Mevlit, manevi ziyafete katılan misafirlere sunulan ikram, dua ve ilahilerle sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz