Şehit Ateşi İzmir’e Düştü

Bingöl Muş karayolu üzerinde terör örgütü üyeleri tarafından sivil askerlerin bulunduğu 3 otobüsten birine yapılan...

Bingöl Muş karayolu üzerinde terör örgütü üyeleri tarafından sivil askerlerin bulunduğu 3 otobüsten birine yapılan roketarlı saldırıda şehit düşen 10 askerden Yusuf Vural’ın İzmir’deki ailesine acı haber sağlık ekipleri eşliğinde komutanlar tarafından verildi.

Elazığ'dan Van'a giden ve izinden dönen yaklaşık 200 askeri taşıyan konvoydaki 3 otobüsten birine roket atar isabet etmesi sonucu şehit düşen 10 askerden Yusuf Vural’ın İzmir’deki baba ocağına ateş düştü. 10 askerin şehit düştüğü 70 askerin de yaralandığı hain saldırıda 8 aylık şehit asker Yusuf Vural’ın en son bir hafta önce izine geldiği belirtildi.

Reklam
Reklam

Gözyaşının sel olduğu şehidin evinde anne Şenay ile ablası Sevgi Vural yakınları tarafından teskin edilmeye çalışılırken, baba İsmet Vural’ın acı haberi duyduğunda baygınlık geçirdiği ve Askeri Hastane’de tedavi altına alındığı belirtildi.

İzmir’de, eczacı kalfası olarak çalıştığı belirtilen şehit asker Yusuf Vural’ın görev yaptığı birliğinde de sıhhiyeci olduğu öğrenildi. Cenazesi Gata’da bulunan şehit askerin ailesinin, DNA tespiti için askeri yetkililer eşliğinde gün içerisinde Ankara'ya gidecekleri bilgisi edinildi.

Öte yandan şehidin yakınları, sivil askerlerin yeterli düzeyde güvenlik önlemi olmadan bindirildikleri otobüslerle birliklerine gönderilmelerine tepki gösterdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: