Şehit Ateşi Muğla’ya Düştü

Şırnak’ın Beytüşşebap İlçesi’ne dün gece kalabalık PKK’lı grubunun uzun namlulu silahlar ve askeri birliklere uzun...

Şırnak’ın Beytüşşebap İlçesi’ne dün gece kalabalık PKK’lı grubunun uzun namlulu silahlar ve askeri birliklere uzun namlulu silah ve roketatarlarla saldırısında şehit olan 10 askerden birisi Muğla’nın Köyceğiz ilçesine bağlı Yangı köyünden Asteğmen Burak Erdi Uysal olduğu açıklandı.

Gece PKK’lı teröristler ile çıkan çatışmada, teröristlerin Beştüşşebap Kaymakamlığı’nı ele geçirmek için saldırı düzenledikleri açıklanırken, teröristlerin açtığı ateşle birçok ev ve işyerine roket ve kurşun isabet ettiği, çatışmanın yaklaşık 2 saat sürdüğü açıklandı. Çatışmada 10 asker şehit düştü, 4’ü ağır 7 güvenlik görevlisi de yaralandı.

Reklam
Reklam

PKK’lı teröristler ile çıkan çatışmada Muğlalı Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi mezunu Burak Erdi Uysal (23)şehit düştü. Şehit Asteğmen Burak Erdi Uysal’ın şehit haberi üzerine Muğla Valisi Fatih Şahin Köyceğiz Kaymakamı Yücel Gemici’yi arayarak Şehit askerin ailesini bilgi vermeleri için Köyceğiz İlçe Askerlik Şubesi Başkanı Binbaşı Barış Yıldırım’ı Beyobası beldesine gönderdi. Şehit Üsteğmen Burak Erdi Uysal’ın babasının Köyceğiz’in Beyobası beldesi İlköğretim Okulu Müdürü Bayram Uysal olduğu açıklandı.

Şehit üsteğmen Burak Erdi Uysal’ın naaşının Şırnak’ta düzenlenecek askeri törenin ardından Muğla’ya gönderilmesi bekleniyor.

Şehit Asteğmen Burak Erdi Uysal’ın üç kardeş olduğu ve 2011 yılının Aralık ayında askere gittiği ve piyade Asteğmen olarak vatani görevini yaptığı öğrenildi. Şehit Asteğmen’in Yangı köyündeki evinin önüne dev bir Türk bayrağı asıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz