Şehit babası: Gelin beni üçe bölün bakalım

IĞDIR (İHA) - Geçtiğimiz gün Şırnak- Gabar Dağı'nda teröristler tarafından şehit edilen Jandarma Komandı Er Erdem Yüce'nin ailesine Iğdır Valisi Saim Saffet Karahisarlı, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Osman Nuri Erkan, Belediye Başkanı Nurettin Aras, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük, 5. Hudut Alay Komutanı Kurmay Albay Ahmet Can Çevik, Adli Yargı ve Adalet Komisyonu Başkanı Fatih Akçay, Tuzluca Kaymakamı Şuayip Gürsoy ve kurum amirleri ziyarette bulundu.

Vali Karahisarlı, şehit babası Muhsin Yüce'ye başsağlığı diledikten sonra taziyeler için kurulan çadırda şehit ailesini bir süre teselli etti. Çok sayıda köylünün de bulunduğu çadırda Vali Karahisarlı, yaptığı açıklamada, "Bugün Iğdır'ın kurtuluşuydu. Iğdır'ın kurtuluşu esnasında Çankırı'nın Kıyısın Köyü'nden Mehmet Çavuş da o tarihlerde gelip Iğdır'ı düşman işgalinden kurtarmış ve şehit olmuştur. Onun torunları gelip burada bizimle birlikte kurtuluş törenlerine katıldılar. Bu vatanın her parçası şehit kanları ile sulanmıştır. Bizim Erdem'imiz de Gabar'da arkadaşlarıyla şehit oldu. Ben sizlere başsağlığı diliyorum. Devlet olarak sizin her zaman yanındayız. En yakınınızda bizi görmenizi istiyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Şehit Erdem Yüce'nin amcası Tuzluca Belediye Başkanı İsmet Yüce de şehitleriyle gurur duyduklarını, devlet görevlilerinden bir tek isteklerinin olduğunu belirterek; vatan hainleri ile ülkesine, vatanına bağlı Kürtleri bir görüp dışlamamalarını istedi. İsmet Yüce, "PKK terör örgütünün son çırpınışıdır. Bitiyorlar. Onlar kedi gibi bittiklerinden birilerinin yüzünü tırmalıyorlar. O da bizim gibi bazı ailelerin canlarını yakıyor. Kimse endişe etmesin. Bu lanet terör örgütünün sonu gelmiştir" dedi.

Şehit babası Muhsin Yüce de başsağlığı için gelen Vali Karahisarlı ve beraberindekilere teşekkür ettikten sonra yaptığı açıklamada, "Babaennem Azeri, Annem Türk, babam Kürt, gelin beni üçe bölün bakalım nasıl böleceksiniz? Bu ülkeyi kimse bölemeyecek. Benim babam gaziydi. Gazi oğluyum. Şimdi de şehit babası oldum. Allah'a binlerce şükür ediyorum. Yalnız benim komutanlarımdan bir isteğim var. Benim oğlumun 3 aya yakın askerliği var. Beni oğlumun birliğine gönderin. PKK ile görülecek hesabım var. Onu bitireyim" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Garnizon Komutanı Jandarma Albay Osman Nuri Erkan, şehit babasının askere gitme isteği karşısında "Askere gitmek sadece resmi elbise giymekle olmaz. Siz burada da o görevi layıkıyla yapabilirsiniz. Köyünüzde de bu vatana en güzel bir şekilde hizmet edebilirsiniz. Sizden bunu bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Baba Yüce, oğlunun şehit olduğu günün önceki günü telefon ettiğini, hatta kendisiyle birlikte şehit olan üsteğmeni de kendisiyle konuşturduğunu ve üsteğmenin kendisine "Bana bir şey olmadan senin oğluna bir şey olmaz" dediğini ancak oğlu ve komutanın birlikte şehit olduğunu ve oğlu Erdem kadar komutanı üsteğmene de üzüldüğünü ifade etti.

Anne Miyase Yüce ile abla Gülhayat Yüce, ağıtlar yakarak Erdem'in bir gün önce aradığını ve şehit olacağını söylediğini belirtti.