Şehit babası Say: Görevi layıkıyla yapanlar gelsin

Yüksek Askerî Şûra (YAŞ) öncesi emekliliğini isteyen eski Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner'e ait olduğu iddia...

Yüksek Askerî Şûra (YAŞ) öncesi emekliliğini isteyen eski Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner'e ait olduğu iddia edilen ses kaydı ile ilgili açıklamalarda bulunan Hantepe şehidi Uzman Çavuş Ayhan Say'ın babası Hasan Say, “Önemli olan itirafın doğruluğudur” dedi.
Hatay’ın Dörtyol ilçesinde oturan acılı şehit babası Hasan Say, Işık paşayı takdir ederek, “Bu görevi yapanlar gelsin, yapamayanlar çıksın gitsin, Bu kan göz yaşı dinsin artık. Bizi acıya hasrete ıstıraba mahkum ettiler. Oradaki Kişi Işık paşa da olabilir. Önemli olan itirafın doğruluğu” dedi.
Oradaki tim komutanının silahını bırakıp kaçmasını da değerlendiren Hasan Say, “Oradaki üç beş askerin cesurca çatışması ve orada üç beş askerin bittiğini düşündüğümüzde hal nereye varır. Üç beş tane çoban gelip Türkiye’deki orduyu bir yerden bir yere kovalayabilir mi, Daha dün İnternetten haberimiz oldu. O kadar acı bir şey ki evlatlarımızın şehit oluşundan daha acı gelen bir olay. Her şeyini emanet ettiğimiz ordumuz bu kadar aciz mi . Bu işi şan şöhret rütbe için değil rahat bir hayat için değil de hakkıyla yapmak isteyenler gelsin, oralarda olsun. Artık milletin kanı göz yaşı dinsin artık” ifadesini kullandı.
Türkiye’deki operasyonları da değerlendiren şehit babası Hasan Say sözlerine şöyle devam etti: “İstenirse oluyormuş. Demek ki, daha baskına gelmeden tepelerine biniyormuşuz. Şu aziz mübarek günde bizler çaresiziz. Azabın ve rahmetin sahibi olan yüce Rabbimiz var. Dünyanın adaleti gelip geçicidir. Türkiye’de bunlara ceza verecek bir kurum ve kuruluşun olduğunu zannetmiyorum. Bu kurum ve kuruluşlarda onlara bağlı. Halimize bakın, esrar kaçakçısı da kadın ticaretçisi de ordumuzdan çıkıyor. Silahı bırakıp kaçan tim komutanı ordumuzdan çıkıyor. Yani ne olacak halimiz biz kime güveneceğiz. Silahımızı alıp biz mi kendi güvenliğimizi sağlayalım. İnşallah bu görevi yapmaya gelenler becerebilir.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz