Şehit Buse LYS'ye giremeyecek

Halkalı'da askeri personeli taşıyan servis aracına yönelik düzenlenen bombalı saldırıdan bir dram çıktı.

Halkalı'da askeri personeli taşıyan servis aracına yönelik düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybedenlerden 17 yaşındaki Buse Sarıyağ'ın, hafta sonu yapılacak Lisans Yerleştirme Sınavı'na hazırlık için babasıyla birlikte İstanbul İl Jandarma Komutanlığına gittiği öğrenildi.

17 yaşındaki Buse Sarıyağ, hafta sonu yapılacak Lisans Yerleştirme Sınavı'na (LYS) hazırlık için babası jandarma uzman çavuş Ünal Sarıyağ ile Halkalı'daki lojmanlardan sivil plakalı servis otobüsüne bindi. Maslak'taki İstanbul İl Jandarma Komutanlığında oluşturulan kursta diğer askeri personel çocuklarıyla birlikte üniversiteye hazırlık çalışmalarına katılan Buse Sarıyağ, Atakent Kimsesizler Mezarlığı yakınlarında servis otobüsüne yönelik düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybetti.

Reklam
Reklam

Saldırıda, küçük yaşta bir kardeşi de bulunan Buse'nin babası Ünal Sarıyağ da hafif yaralanarak, hastaneye kaldırıldı.

Bu arada, saldırıda hayatlarını kaybedenlerden Buse Sarıyağ'ın Ankara, jandarma kıdemli üstçavuş Bekir Çelik ile jandarma uzman çavuş Uğur Ekir'in Hatay, Çağlar Bölük'ün de İzmir nüfusuna kayıtlı oldukları öğrenildi.

Bekir Çelik'in, İstanbul'dan Şırnak'a tayininin çıktığı ve yaklaşık 15 gün sonra göreve başlamasının beklendiği ifade edildi.