Şehit cenazesi Kürtçe ağıtlarla toprağa verildi

Bitlis’in Güroymak ilçesindeki saldırıda şehit olan polis memuru Kamuran Ercan’ın cenazesi Van’da düzenlenen törenin ardından...

Bitlis’in Güroymak ilçesindeki saldırıda şehit olan polis memuru Kamuran Ercan’ın cenazesi Van’da düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.
Hz. Ömer Camii’nde kılınan cenaze namazı sırasında şehidin kardeşlerinin Kürtçe ve Türkçe ağıtları yürekleri parçaladı. Şehidin küçük kardeşi Zülküf Ercan'ın abisinin tabutuna sarılarak, “Sen kalk yerine ben öleyim” diyerek haykırması çevredekileri de ağlattı.
Kürtçe ve Türkçe ağıtların yükseldiği cami avlusunda, şehidin babası İdris Ercan, oğlunun fotoğrafına sarılarak ağlarken, kardeşlerin feryatları da yürekleri parçaladı. Şehidin küçük kardeşi Zülküf Ercan, ‘Abi sen kalk senin yerine ben öleyim. Yemin ederim senin için kendimi öldürürüm yeter ki sen kalk.” diyerek ağlarken, yakınları da Kürtçe ağıtlar yakarak acılarını dindirmeye çalıştılar.
İkindi Namazının ardından Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas’ın kıldırdığı cenaze namazının ardından şehit polis memuru Kamuran Ercan’ın cenazesi askeri bando eşliğinde cenaze aracına kadar mesai arkadaşlarının omzunda taşındı.
Şehit Kamuran Ercan, Şabaniye mezarlığında toprağa verildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz