Şehit Cenazesinde Şemsiyelerin Konulması

Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Şehit Uzman Çavuş Regaib Şahin’in cenaze töreninde yaşanan taziye çadırı olayından...

Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Şehit Uzman Çavuş Regaib Şahin’in cenaze töreninde yaşanan taziye çadırı olayından dolayı büyük üzüntü duyduklarını ve gerekli incelemelerin yapıldığını kaydetti.

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde düşen helikopterde şehit olan Uzman Çavuş Regaib Şahin’in cenaze töreninde; şehidin tabutunun başında içecek ve dondurma firmalarına ait şemşiyelerin konulması olayı ile ilgili konuşan Sakarya Valisi Mustafa Büyük, yaşananları ‘izahatı olmayan bir manzara’ olarak değerlendirdi.

Reklam
Reklam

Vali Büyük, cenaze namazına normalde olması gerekenden daha erken bir saatte camiye gelindiğini belirterek "Ailenin bu yönde bir isteği var. Şehidimizin cenazesi iki saat önce cenaze camiye geliyor. Burada askeri bir tören düzenlendi. Bu tören için tüm kurumlarımız azami katkılarını vererek destek oldu. Ancak cenazenin erken gelmesinin ardından orada bir gölgelik oluşturulması maalesef hesap edilememiş. Pratik bir çözüm bulunamamış. Manzaranın bir izahatı yok. İzah edilecek bir durumu yok. Maalesef üzücü bir durum. Keşke bunun için daha önceden hazırlık yapılmış olsaydı. Bu eksiklikten dolayı hepimiz üzüldük” dedi.

Yaşanan olayda bir kusur olup olmadığını kurumların kendi içinde denetlediğini belirten Büyük, “Burada gördüğümüz eksiklikleri tüm kurumlarımız kendi içinde değerlendiriyor. İç dinamiklerimiz ile hata varsa bunları tespit edip gerekli çalışmalarını kurumlarımız kendi içinde yapacaktır. Umarız bir daha bu gibi törenlerde bu eksiklikler ile karşılaşmayız. Allah bize tekrar şehit acısı göstermesin” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: