Şehit Er Osman Yıldız Son Yolculuğuna Dualarla Uğurlandı

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesindeki terör örgütünün saldırısında şehit olan Piyade Er Osman Yıldız, Ataköy’de düzenlenen cenaze...

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesindeki terör örgütünün saldırısında şehit olan Piyade Er Osman Yıldız, Ataköy’de düzenlenen cenaze töreninin ardından son yolculuğuna dualarla uğurlandı.

Şehit Er Osman Yıldız’ın naaşı önce Bahçelievler’deki baba ocağına götürüldü. Burada helallik alınmasının ardından şehidin naaşı cenaze töreni için Ataköy 5. Kısım Camii’ne getirildi.

Cenaze törenine İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Yalçın Ataman, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, şehidin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Şehidin cenaze namazı ikindi namazının ardından kılındı.

Reklam
Reklam

Duaların ardından şehit için helallik istendi. Daha sonra şehit Yıldız'ın Türk bayrağına sarılı naaşı askerlerin omuzlarında top arabasına kondu.

Askeri selamlamanın ardından şehidin naaşı toprağa verilmek üzere Edirnekapı Şehitliği’ne götürüldü.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: