Şehit er Volkan Kamalak 4. Aşure etkinliği

Şehit er Volkan Kamalak 4. Aşure etkinliği

Volkan Kamalak 4.Aşure etkinliği

Kahraman; "Fırsatcılar o günde vardı,bu günde var"

Alevi Kültür derneği başkan adaylarından Yusuf Kahraman Yüreğir'de bulunan Şehit er Volkan Kamalak hizmet ve dayanışma evinde düzenlenen 4. Aşure etkinliğinde bir konuşma yaparak fırsatcılar o günde vardı,bu günde var diyerek konuşmalarını şöyle sürdürdü;

Bizler 25 yıl evvel Adana'da Alevi Hareketini başlatmıştık.Bu çalışma içerisinde benimle birlikte mücadele’ye katkı sunanlardan biri'de,Hayri Kamalak'ın bi zat kendisiydi,birlikte kurmuştuk Hacı Bektaşı Veli Kültürünü Araştırma ve Tanıtma derneğini .

Reklam
Reklam

Çocuklarımızla,ailemizle evimizle barkımızla hep beraber,maddi manevi hiçbir fedekarlıktan kaçınmadan,Alevi inancımız olan yolumuzun gereğini icra edebilmek için mücadele vermiştik.

Fırsatcılar o gün’de vardı,bu günde var olmaya devam ediyor.25 yıldır geçilen bir süreçte bir arpa boyu kadar yol alınamamışsa bir sorun var demektir.Düzeltmek için yola çıkıyoruz önümüzü kesmeye çalışıyorlar,İşte bizleri asıl kahreden budur diyen Kahraman konuşmalarını şöyle sürdürdü.

Bizler bu mucaleyi verirken,içimizde gördüklerimiz veya göremediğimiz hınzırların türemesi ihanetleri o günde bitmiyordu,bu günde hiç bitmeyecek gibi gözüküyor.

Bizleri birbirine düşürmeye çalışanlar,kısmen başarılı olsalar dahi,içimizdeki o Hünkar ateşi Asla sönmedi ve hiçbir zaman sönmeyeceğini iyi bilsinler.

Onlar istedikleri kadar ihanet içinde ,tutmuş oldukları raporlarını aga babalarına verebilirler ayak oyunlarına ve hilelerine devam edebilirler.

Bizim çocuklarımız yani Volkanlar,Ugurlar,Ahmetler,Mehmetler,Hasanlar,Hüseyinler gözlerimin önünde,yapılan cem ibadetlerimizde daha çok küçük 2-3-4-yaşlarındaydılar,Cem ibadetimizin içerisinde hak meydanında bulunuyorlardı.

Reklam
Reklam

Çocuklarımızın suçları neydi ?Yolu sevmek, ülkeyi sevmek,insanı sevmek suçmudur soruyorum Allah aşkına,Muhammet aşkına,Hünkar aşkına biriniz bir şeyler söylesin.

Bu ülkede ,çocuklarımız ve bizler, değişik ad ve kılıflarla,maddi veya manevi bedeller ödüyoruz veya ödemeye devam ediyoruz.

Bizleri yıkan asıl meselenin özü içimizdeki hınzırlardır.Hain ve utanmazlardır.İçimize sızarak üzerimizde oyunlar oynanmaya çalışılıyor.Maddi manevi yıpratılmaya çalışılıyoruz.

Bizler bu güne kadar ağır bedeller ödemiş olabiliriz.En acısı yavrularımıza kıyabiliyorlar.İşte bunlardan biridir Volkan Kamalak…

O Ağrı'nın Eleşkirt İlçesi'nde vatani görevini yaparken dahi canına kıyılabiliyor.Ölümü şu ana kadar bir sır perdesini koruyabiliyor.

4 Eylül 2009 tarihinde eğitim alanında intihar ettiği Ailesine açıklanmış olan Volkan Kamalak acaba hangi baskı ve zulümler sonucu,intihar kararı alabiliyor

Volkan Kamalak boğazından kurşunlanmış halde eğitim alanında ölü bulunuyor ve ailesine intihar ettiği söylenebiliyor.

Gören bilen duyan hiçbir vicdan sahibi gerçekleri açıklamaya cesaret edemezmi ? Neden şu ana kadar susuldu veya susturulmaya çalışıldı,önemli olan budur diyoruz.

Reklam
Reklam

Satılmış hainler ve alçaklar istedikleri kadar,ayak oyunlarına hilelerine yalanlarına baskılarına ve katliamlarına devam edebilirler.

Buradan onlara var gücümle seslenerek bizleri çok iyi anlasınlar diyorum.Biz Hz.Hüseyinlerin,Pir sultanların, Nesimi ve Hallacı Mansurların,Seyit Rıza’ların yolundan bu güne kadar dönmedik ve dönmeyeceğiz.İhanet içerisinde ise asla olmayacağız.Buda onlara dert olsun…

Bu gün burada Muharrem ayı yassı matemimiz sonucu,Şehidimiz evladımız Volkan Kamalak anısına düzenlenmiş olan bu hizmet dergahında Aşure Kazanlarının kurulmuş olması bir anlam ifade ediyor.

Biz canlara düşen görev bu tip yerlere sahip çıkabilmektir.Dileriz bu tür acıların,katliamların bir daha yaşanmaması dileğiyle,insan onuruna yaraşır,sevgi ve barışın egemen olduğu bir dünya içerisinde birlikte kardeşce yaşanabilmesidir.

Hepinizi bu duygular içerisinde Yusuf Kahraman olarak,Alevi kimliğimle selam ve sevgilerimi ileterek saygılarımı sunuyorum diyerek konuşmasını tamamladı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: