Şehit Erdem, Kayseri'de son yolculuğuna uğurlandı

Amasya'da mayın patlaması sonucu şehit olan Jandarma Er Murat Erdem, memleketi Kayseri'de gözyaşları arasında toprağa...

Amasya'da mayın patlaması sonucu şehit olan Jandarma Er Murat Erdem, memleketi Kayseri'de gözyaşları arasında toprağa verildi. Erdem, terörle mücadelede Kayseri'nin 175. şehidi olarak kayıtlara geçti.

Amasya'nın Çiğdemli köyü yakınlarında, Zana Köprüsü'nde askeri aracın geçişi sırasında terör örgütü tarafından döşenen mayının uzaktan kumandayla patlatılması sonucu şehit olan Er Murat Erdem'in (28) naaşı, bu sabah hava yoluyla memleketi Kayseriye getirildi. Erkilet Havaalanı'ndan alınan Erdem'in naaşı, ardından karayoluyla babaocağı Yeşilhisar ilçesine getirildi. Burada İlçe Devlet Hastanesi morguna kaldırılan şehidin naaşı, annesi Sare, kız kardeşi Naile, babası Hasan Emin Erdem ve aile yakınlarına gösterildi.

Reklam
Reklam

Bu esnada morg önüne toplanan kalabalık, Türk bayrağı açarak terörü lanetleyen sloganlar attı. Morgun yakınında bulunan Hızır İlyas ilköğretim Okulu öğrencileri de terörü lanetleyen sloganlara destek verdi.

Şehidin, Türk bayrağına sarılı tabutu buradan alınarak ambulansla son kez baba ocağının bulunduğu evlerinin önüne getirildi. Burada şehit için helallik istendi, dualar yapıldı. Duygulu anların yaşındığı törende aile yakınları ve vatandaşlar gözyaşları döktü. Ambulans, şehitin cenazesini camiye doğru götürürken, bir grup bayanın "Murat'ım hakkını helal et" diyerek helallik istemesi dikkat çekti. Şehit için öğle namazı sonrasında Cami Kebir Camii'nde cenaze töreni düzenlendi.

İl Müftüsü Ali Maraşlıgil'in kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin tabutu, askerlerin omuzunda taşındı, ardından ambulansa konarak Asri Mezarlığa götürüldü. Şehidin naaşının mezarlığa götürülüşü sırasında, törene katılanlar, 'Kahrolsun PKK', 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Vatan canımız sana feda' ve 'Askere uzanan eller kırılsın' şeklinde slogan attı.

Reklam
Reklam

Şehit Erdem'in naaşı, Asri Mezarlık'taki aile kabristanlığında toprağa verildi.
Şehidin tabutuna sarılı bayrağı ve fotoğrafı, Vali Mevlüt Bilici ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Ali Demaralp tarafından baba Erdem'e teslim edildi.

Cenaze törenine; Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, Garnizon Komutanı Tümgeneral Ali Demaralp, Niğde Valisi Halim Barut, Kayseri milletvekilleri Ahmet Öksüzkaya, İsmail Tamer, Mehmet Şevki Kulkuloğlu, Yusuf Halaçoğlu, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: