Şehit erin cenazesi Şanlıurfa'ya uğurlandı

ERZİNCAN (İHA) - Erzincan'ın Kemah ilçesinde teröristler tarafından yola döşenen mayına basarak şehit olan Piyade Er Mehmet Arslan'ın cenazesi, Erzincan Asker Hastanesi'nde düzenlenen törenin ardından askeri helikopterle memleketi Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesine gönderildi.

Erzincan'ın Kemah ilçesi Terekbaşı Tepe mevkiinde dün saat 20.55 sıralarında teröristler tarafından yola döşenen mayına basarak şehit olan Piyade Er Mehmet Arslan (21) için 3. Ordu Komutanlığı General Sabit Noyan Kışlası'nda bulunan Erzincan Asker Hastanesi'nin bahçesinde tören düzenlendi. Törene, Vali Ali Güngör'ün yanı sıra 3. Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Mustafa Korkut Özarslan, Belediye Başkanı Mehmet Buyruk, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Öztürk, eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Halil Helvacıoğlu, 3. Ordu İdari Kurmay Yarbaşkan Vekili Kurmay Albay Sadık Üstün, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ahmet Sevgi, İl Emniyet Müdürü Ahmet Çimen ile bazı kamu kuruluşlarının temsilcileri, 3. Ordu Karargahı'nda görevli subay ve astsubaylarla sivil personel, İl Jandarma Komutanlığı personeli ve hastane personeli katıldı.

Reklam
Reklam

Şehit erin naaşının tören mangası tarafından alana getirilmesiyle başlayan törende daha sonra şehit erin özgeçmişi okundu. Yenimahalle Camii imam hatibi Dursun Güngörmüş, okuduğu duanın ardından silah arkadaşlarından ve törene katılanlardan şehit asker için helallik istedi. Şehit Piyade Er Mehmet Arslan'ın cenazesi, silah arkadaşlarının omuzlarında bir süre taşındıktan sonra ambulansa konuldu. Bu sırada hastanede görev yapan bazı bayanların gözlerinin dolduğu gözlendi.
Ambulansla askeri havaalanına götürülen şehit erin cenazesi, buradan askeri helikopterle ailesinin yaşadığı Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesine götürüldü.