Şehit erin ismi dünyaya gelen oğluna verildi

MUŞ (İHA) - Şırnak'ta 2 ay önce teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan Er Sinan Yavuz'un, ismi dünyaya gelen oğluna verildi.

Bölücü terör örgütü mensupları ile Şırnak'ta girdiği çatışmada yaralandıktan sonra tedavi gördüğü GATA'da 2 ay önce şehit olan Er Sinan Yavuz'un hamile olan eşi Naile Yavuz bir erkek çocuk dünyaya getirdi. Doğup büyüdüğü ve ailesinin yaşadığı Kızılağaç Beldesi'nde toprağa verilen şehidin ismi yenidünyaya gelen oğluna verildi.

Dünyaya getirdiği çocuğuna çok sevdiği eşinin ismini verdiğini belirten Naile Yavuz, "Henüz 7 aylık hamile iken eşim PKK ile girdiği çatışmada şehit oldu. Eşimi çok sevdiğim için doğan oğlumun ismi Amber Sinan bıraktım. Bundan sonra oğlum babasının adını taşıyarak büyüyecek. Eşimin ismi oğlunda yaşayacak" dedi.

Reklam
Reklam

Şehit Sinan Yavuz'un babası Mehmet Şirin Yavuz ise dünyaya gelen torununu çok sevdiğini belirterek, "Oğlum şehit olduktan iki ay sonra benim torunum dünyaya geldi. Oğlumun ismini yaşatmak için torunuma Amber Sinan ismi verdik. Bir oğlum daha askere gitti. Bundan sonra kanın durmasını istiyorum. Benim oğlum şehit oldu başkasının ölmesini istemiyorum" şeklinde konuştu.