Şehit eşinden tokat gibi sözler

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde sokak ortasında şehit edilen Murat Özkozanoğlu’nun cenazesi memleketi Kozan’da toprağa verildi.Hakkari'nin Yüksekova...

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde sokak ortasında şehit edilen Murat Özkozanoğlu’nun cenazesi memleketi Kozan’da toprağa verildi.
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde uğradığı silahlı saldırıda şehit düşen piyade uzman çavuş Murat Özkozanoğlu (25) son yolculuğuna uğurlandı. Özkozanoğlu için öğle namazını müteakip Adana Sabancı Merkez Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Yapılan tören sonrasında şehidin cenazesi Kozan’daki baba evinde “Baba ocağına hoş geldin şehidim” pankartıyla karşılandı. Daha sonra şehidin cenazesi Kozan Aile Mezarlığı'nda bulunan şehitlikte toprağa verildi.
Şehidin Annesi Arseven Özkozanoğlu, oğlunun ardından ağıtlar yakarken, “Kuzum, canım oğlumu arkadan vurdular. Bin tane Murat’ımı gönderiyorum. Muradım sana uzanan eller kırılsın. Fidanım, bin tane Murat feda olsun.” dedi.
Güçlükle ayakta duran şehidin eşi Neziha Özkozanoğlu eşinin fotoğrafına sarılarak, “Kavuşmak için 10 sene bekledik. Aşkım yüzünü göreyim. Sen olmazsan nefes alamıyorum bir tanem, bebeğimizi göremeden gözlerin açık gittin aşkım.” diye ağıt yaktı.
Güçlükle ayakta duran Baba Hasan Özkozanoğlu’na, Adana Valisi İlhan Atış tarafından şehidin fotoğrafı ve Türk Bayrağı teslim edildi. Şehidin eşi Neziha Özkozanoğlu’na da Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Lapanta tarafından Türk bayrağı verildi. Bayrağı alan Nezihe Özkozanoğlu, “Senin emanetini bir ömür boyu saklayacağım.” diyerek bayrağı bağrına bastı.
Bu arada cenazenin defnedilmesinden sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ait çelenkte başbakanın isminin yazılı olduğu kağıt Ahmet A. tarafından alınarak kaçırıldı. Polis Ahmet A.’yı göz altına aldı.
Kozan’daki merasime Vali İlhan Atış, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Lapanta, AK Parti Adana Milletvekili Ali Küçükaydın, Adana Emniyet Müdürü Mehmet Avcı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: