Şehit Eşinin Evinin Yolunun Olmamasına Tepki

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, 17...

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, 17 yıldır evine yol isteyen şehit eşinin çağrısını duymayan belediye başkanına tepki gösterdi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, 1995 yılında Hakkari’de terör saldırısında şehit olan Atakan Birgül’ün eşi Nurfil Birgül’ün, Afyonkarahisar’ın Evciler ilçesindeki evinin yolunun yapılması için pek çok yere başvurduğunu anlattı.

Reklam
Reklam

Şehit eşinin evine yol yapılması için kamulaştırılması gereken bir yerin olduğunu aktaran Kumartaşlı, Belediye Başkanı Fatih Deniz Özer’in olayı kişileştirdiğini öne sürerek, şehit eşinin evinin yolunu yapmadığını savundu. Duruma tepki gösteren Kumartaşlı, şehit yakınları ve gazilerin haklarının anayasa tarafından korunmasına rağmen belediye başkanının ayak diretmesine anlam veremediklerini kaydetti.

Şehit eşinin 17 yıldır evine giremediğini anlatan Kumartaşlı, “Bizim de talebimiz çok basit, ‘şehit eşimizin evinin önüne yolunun açılması:’ Anladığımız, belediye başkanı bu işi şahsileştirmiş ve şehit eşinin aylığı var, kamulaştırılacak yerin parasını kendisi ödesin, ben bu yolu açmam şeklinde bir tutum içindedir. Zamanın belediye başkanları yapı kullanım izin belgesini vermiş, tapuyu, suyu, elektriği, kanalizasyonu vermiş. Belediye olarak gerekli işlemler verilmiş. Belediye olarak sadece yol yapımı kalmış. Belediye isteyecek olursa bir arazinin yüzde 40’ına kadar istimlak etme hakkı var. Ancak belediye başkanı işi şahsileştirmiştir, yapmama yönünde de ayağını diremektedir” dedi.

Reklam
Reklam

Kumartaşlı, isteklerinin yerine getirilmemesi durumunda tepkilerinin ve açıklamalarının süreceğini sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz