Şehit Gazeteci Hasan Tahsin Anıldı

İzmir’in işgali sırasında istilacı güçlere karşı 15 Mayıs 1919 günü ilk kurşunu atan Şehit Gazeteci...

İzmir’in işgali sırasında istilacı güçlere karşı 15 Mayıs 1919 günü ilk kurşunu atan Şehit Gazeteci Hasan Tahsin, İzmir Konak Meydanı'ndaki anıtı başında anıldı. Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve çelenk sunumunun ardından günün anlam ve önemine ilişkin İzmir Gazeteciler Cemiyeti adına Başkan Yardımcısı Misket Dikmen konuşma yaptı. Hasan Tahsin’in sadece gazetecilerin değil İzmir’in ve İzmirliler’in de onuru olduğunu söyleyen Dikmen, “Hasan Tahsin özgür bir ülke için, özgür bir millet için canını feda etmiştir. Aynı inanca sahip birçok gazetecimiz ise basın özgürlüğüne sıkılan kurşunların hedefi olmuştur. Basın, düşünce ve anlatım özgürlüğüne, toplumun bilgi edinme, haber alma hakkına inancın bedelini nice yürekli gazeteci yaşamlarıyla ödemiştir.” dedi.
İGC Başkan Yardımcısı Misket Dikmen'in konuşmasının ardından İlkkurşun Anıtı'na karanfil bırakılmasıyla tören sona erdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: