Şehit haberi babayı yaktı

Kapıda Kaymakamı ve kalabalığı gören baba kötü haberi anladı ve merdivenlere yığıldı kaldı. Acı haberi veren Kaymakam Yıldız, uzun süre aileyi teselli etmeye çalıştı.

Bu sabah saat 06.00 civarında mayın patlaması nedeniyle Diyarbakır'da şehit düşen 9 askerden ikisinin acı haberi Aydın'a ulaştı. Nazil ve Karpuzlu ilçelerine ulaşan acı haberi ailelere iletmek ilçe kaymakamlarına ve garnizon komutanlarına düştü.

Nazilli'deki şehit haberini aileye vermek üzere Muammer Aksoy Mahallesi 75 numaraya gelen Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız, İlçe Garnizon Komutanı Yarbay Hüseyin Ulukaraağaç, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Binbaşı Kadir Ayhan, İlçe Emniyet Müdürü Abdullah Günal ve çok sayıda rütbeli personel beraberlerinde sağlık ekipleri olduğu halde şehidin ailesinin evine geldiler.

Reklam
Reklam

Kaymakam Yıldız evin kapı zilini çaldığında ilk olarak baba Yaşar Polat ve ardından anne Nuran Polat dışarı çıktı. Çocuklarından acı haber geldiğini anlayan baba Yaşar Polat merdivenlere yığılıp kaldı. Anne Nuran Polat'da olduğu yerde yere düştü. Baygınlık geçiren anne ve babaya ilk olarak Kaymakam Yıldız yardıma gitti.

Ardından sağlık ekipleri ve askeri personel ailenin yanına koştu. Uzun süre teselli edilmeye çalışan aile ve komşuları acı haber karşısında şok oldular. Şehidin ağabeyi ise çalıştığı yerde acı haberi duyarak eve koştu.

Alınan bilgiye göre şehit Emrah Polat'ın (21) dayısı Bülent Öçelik'in de 2005 yılında şehit düştüğü öğrenildi.

İHA