Şehit Haberine Tepki

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesindeki güvenlik noktalarına teröristlerce düzenlenen 10 askerimizin...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesindeki güvenlik noktalarına teröristlerce düzenlenen 10 askerimizin şehit olduğu saldırı nedeniyle bir baş sağlığı mesajı yayınladı. Ayrıca, fuar kapsamında düzenlenen bu akşamki konserler iptal edildi.

İnsanlık onuru taşıyan herkesin lanetlediği terör saldırılarının biran önce sonlandırılması ve akan kanın durdurulmasının ülkenin 'öncelikli' sorunu olduğunu söyleyen Başkan Kocaoğlu, "Şehitlik, dinimizde en yüce makamlardan biri olmasına rağmen, gencecik fidanların şehadet haberi, hepimizi tarifi zor acılara boğuyor. Siyasi parti liderlerimizden, el ele vererek terör belasını bir an önce sonlandırmalarını istiyoruz. Artık bu milletin dayanacak gücü kalmadı” dedi.

Reklam
Reklam

Bu yıl 81. kez düzenlenen İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF) çerçevesinde gerçekleştirdikleri etkinlik programını da Beytüşşebap’taki şehitler nedeniyle değiştirdiklerini kaydeden Kocaoğlu, şöyle konuştu: "Ana sponsor Tansaş yetkilileriyle görüşüp bu akşamki konseri iptal ettik. Ayrıca yine bu akşamki mini rock konserleri ve ‘Sokakta Dans Var’ etkinliklerini iptal ettik. Ancak İzmir Enternasyonal Fuarı, savaş yıllarının o çalkantılı günlerinde bile ticari hayatın ateşleyicisi olmuş, karartma gecelerinde ‘mum ışığı altında’ da olsa hep ayakta kalmış dev bir organizasyon. Dolayısıyla terörün istediği tabloya izin vermeyip fuar etkinliklerimize sonraki günlerde devam edeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti, her koşulda dimdik ayakta kalmıştır kalmaya devam edecektir. Aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli aile ve yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralı askerlerimize de acil şifalar diliyorum.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz