Şehit Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Can Son Yolculuğuna Uğurlandı

Hakkari'deki mayın patlamasında şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Can, memleketi Gaziantep'te toprağa verildi.

Hakkari'deki mayın patlamasında şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Can, memleketi Gaziantep'te toprağa verildi.

Şehidin Türk bayrağına sarılı cenazesi, baba evinden alınarak, Ulu Cami'ye getirildi.

Camideki cenaze törenine katılan, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran ve CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş, şehidin ailesine baş sağlığı diledi.

Reklam
Reklam

Bu sırada, Ulu Cami'nin bulunduğu cadde tamamen trafiğe kapatıldı. Vatandaşlar, caddeyi ve cami avlusunu doldurdu. Caddedeki evlerde balkonlarına çıkan vatandaşlar, Türk bayrakları sallayarak şehidi uğurladı.

Şehidin cenazesi avluya getiriline kadar camide Kur'an'ı Kerim ve dualar okundu. Şehidin annesi, babası, kardeşleri ve yakınları tabuna sarılarak ağladı. Şehidin kız kardeşi, "Yiğidim bizi böyle mi bırakıp gidecektin" diyerek, ağıtlar yaktı. Tören sırasında bazı şehit yakınları fenalaştı.

Şehit Can'ın cenaze namazını, İl Müftüsü Ahmet Bulut kıldırdı. Bulut, vatandaşlara, şehidi şanına yakışır şekilde uğurlamak için gerekli özeni göstermeleri konusunda tavsiyelerde bulundu.

Cenaze töreni sırasında bazı vatandaşların tepkisi üzerine Atalay, Şahin ve Çelik ile Oran ve Tamaylıgil'in tören alanından uzaklaştığı görüldü.

Vatandaşlar, şehit cenazesine, konvoylar eşliğinde mezarlığa kadar eşlik etti.

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Can, Aktoprak beldesindeki aile mezarlığında toprağa verildi.

Reklam
Reklam

Cenaze törenine Gaziantep Valisi Erdal Ata, Emniyet Müdürü Süleyman Oğuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, sazı AK Parti, CHP ve MHP milletvekilleri de katıldı.

Muhabir: İsmail Hakkı Demir / Zeynep Yücetaş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: