Şehit Kaymakam Safitürk Için Amasya’Da Mevlit Okutuldu

Sinan HARMANCI/AMASYA,(DHA)- MARDİN'in Derik İlçesi'nde uğradığı saldırı sonucu şehit düşen Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk için Amasya’da mevlit okutuldu. Mardin’in Derik

Sinan HARMANCI/AMASYA,(DHA)- MARDİN'in Derik İlçesi'nde uğradığı saldırı sonucu şehit düşen Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk için Amasya’da mevlit okutuldu.

Mardin’in Derik İlçesi’nde PKK'nın bombalı saldırısında şehit olan Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk için Amasya 'da Büyükağa medresesinde Amasya Valiliği tarafından mevlid-i şerif okutuldu. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Şehit Kaymakam Safitürk ve tüm şehitler için dua edildi.

Mevlit sonrasinda konuşan Amasya Valisi Salih Işık, “Şehitlik, Peygamberlikten sonra gelen en yüce mertebedir. İnşallah hainlerin bu yaptıkları ayaklarına dolanacaktır. Milletimiz birlik ve beraberlik içerisinde Allah’ın izniyle bu badireyi de atlatacaktır. Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk kardeşimiz aynı zamanda hafızdı. Kendisi genç, dinamik, çalışkan, başarılı ve vatansever bir meslektaşımdı. Kendisine bir kez daha Allah’tan rahmet, değerli ailesine ve aziz milletimize ise başsağlığı diliyorum. Allah’ın izniyle geleceğimiz çok daha aydınlık ve güzel olacaktır” dedi. Mevlit programı vatandaşlara yapılan ikram ile sona erdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: