Şehit Kerman Çifti Için Yaptırılan "Sevgi Çeşmesi" Açıldı

EDİRNE (AA) - Edirne'de Belediyesi tarafından şehit Cem ve eşi Dilay Kerman için yaptırılan "Sevgi çeşmesi" törenle açıldı.

Gözyaşlarını tutamadı Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ise konuşmak için kürsüye geldiği sırada gözyaşlarını tutamadı. Sedefçi, 18 Mart'ta tüm dünyanın Türk insanının, onurunu, şerefini, vatan sevgisini ve mücadelesini ibretle izlediğini söyledi. Şehitlerin vatanını korumak için büyük bir mücadele verdiğini anlatan Sedefçi, şunları kaydetti: "Ne mutlu bize, böyle bir ulusun torunlarıyız. Ülkemizi her zaman namusumuz ve onurumuz gibi korumak için ant içtik ve keşke Cem ve Nilay şehit olmasaydı. Keşke hiç şehit olmasaydı kimse. Keşke hiçbir annemiz üzülmeseydi ama kader, ülke sevgisi, Allah sevgisi, hep bizleri böyle üzüntülü günlere sürüklemiştir. Biz yılmayacağız sonsuza kadar cumhuriyeti koruma için hep beraber çalışacağız." Konuşmaların ardından çeşmenin açılışı yapıldı. Tunceli'de teröristlerin 2011 yılının Eylül ayında halı sahada futbol maçı yapan polislere açtığı ateş sonucu, Cem Kerman ve eşi Dilay Kerman şehit olmuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: