Şehit komiser ve eşi, evlilik yıldönümlerinde anıldı

Tunceli'de halı sahada futbol maçı yapan polislere yönelik saldırıda öğretmen eşi Dilay Turan Kerman ile...

Tunceli'de halı sahada futbol maçı yapan polislere yönelik saldırıda öğretmen eşi Dilay Turan Kerman ile birlikte şehit olan komiser Cem Kerman, evlilik yıl dönümlerinde, Sakarya'da birlikte görev yaptığı basketbol hakemi arkadaşlarının düzenlediği halı saha maçında anıldı.
Tunceli'de, Moğoltay Mahallesi'nde Munzur Çayı kenarında bulunan özel bir halı sahada 4 Eylül'de futbol oynayan polis memurları ile izleyiciler ve saha kenarında güvenlik önlemi alan polislere yönelik saldırıda şehit olan Cem Kerman ve eşi Dilay Turan Kerman, evlilik yıl dönümlerinde unutulmadı.
Şehit komiserin Sakarya Basketbol Amatör Ligi'nde birlikte görev yaptığı hakem arkadaşları, şehit komiser ve eşinin evlilik yıl dönümleri anısına halı saha maçı düzenledi. Basketbol hakemleri, Serdivan ilçesindeki bir halı sahada düzenlenen maça, şehit komiser ve eşinin evlilik fotoğrafının bulunduğu tişörtler ve kollarına bağladıkları siyah kuşaklarla çıktı. Sahaya, ''Kalbimizdesiniz, unutmadık, unutturmayacağız'', "Şehitlerimizi unutmayacağız" yazılı pankartlar asan hakemler, maç öncesi şehit komiser ve eşi için saygı duruşunda bulundu. Hakemler, şehitler anısına bir saatlik dostluk maçı yaptı.
Basketbol hakemi Alpay Erol, şehit komiser ile Sakarya'da basketbol hakemliği yaptığı sırada tanıştıklarını söyledi. Cem Kerman'ın ilde 5 yıl süreyle hakemlik yaptığını kaydeden Erol, "Çok değerli bir kardeşimizdi. Onu kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Maçı düzenlememizdeki amacımız, bugün onların evlilik yıl dönümü. Hem onları anmak istedik hem de bir yerlere mesaj göndermek." dedi.
Şehit komiserin birçok spor dalıyla ilgilendiğini ve çok donanımlı bir insan olduğunu kaydeden Erol, şunları söyledi: "Bir vatan evladı kolay kolay yetişmiyor. Cem kardeşimiz, kendi alanında çok donanımlı ve başarılı bir arkadaşımızdı. Gerçekten çok donanımlı bir vatan evladını kaybettik. Tamam, arkadaşımız ve kardeşimiz ama asıl kaybeden vatan oldu."
Şehit komiserle hem mesleki hem de basketbol hakemliğinde beraber olan Vural Özkan ise Kerman ve eşinin hain bir pusuda şehit olduğunu ifade etti. Acılarını biraz olsun hafifletmek ve onları anmak amacıyla bir organizasyon düzenlediklerini anlatan Özkan, "Değerli ağabeyimize olan saygımızı göstermek istedik. Kişilik yönünden de gayet temiz ve iyi bir insandı. Kaybettiğimiz için gerçekten çok üzgünüz.'' diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz