Şehit Korucu İçin Tören Düzenlendi

Bitlis’te PKK üyeleri ile çıkan çatışmanın ardından kaldırıldığı Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi’nde şehit olan korucu...

Bitlis’te PKK üyeleri ile çıkan çatışmanın ardından kaldırıldığı Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi’nde şehit olan korucu Hüsamettin Kandemir için, İl Jandarma Komutanlığında tören düzenlendi.

Elazığ’dan askeri helikopterle İl Jandarma Komutanlığına getirilen şehit korucu Hüsamettin Kandemir (43) için saat 16.00’da düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Şehit korucunun özgeçmişinin okunmasının ardından bir konuşma yapan İl Jandarma Komutanlığında görevli Jandarma Binbaşı İhsan Çanak, bu vatan için canını seve seve verenlerin kanının yerde kalmayacağını söyledi. Binbaşı Çanak, “21 Haziran günü PKK terör örgütü mensuplarının açtığı ateş sonucu yaralanan ve yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan gönüllü köy korucusu Hüsamettin Kandemir’in aziz kanı, bayrağımızın rengine karışmıştır. Kandemir’in sevgili ailesi, Hüsamettin Kandemir yaşarken sizin kardeşiniz, ağabeyiniz, babanız iken, şehit düştükten sonra bu vatanın bir şehidi olarak hepimizin yüreğinde yaşayacaktır. Şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı ve sabır diliyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Bitlis İl Müftüsü İmran Kılıç tarafından okunan duaların ardından, şehit cenazesi askerler tarafından omuzlarda taşınarak cenaze aracına konuldu. Evli ve 9 çocuk babası Kandemir’in cenazesi, merkeze bağlı Tanrıyar köyündeki Şehitlik Mezarlığında toprağa verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: