Şehit Odası Müze Oldu

Adana’da Adile ve Cumali Demir, 5 yıl önce Diyarbakır’da şehit olan oğullarının odasını müzeye çevirdi.Jandarma...

Adana’da Adile ve Cumali Demir, 5 yıl önce Diyarbakır’da şehit olan oğullarının odasını müzeye çevirdi.

Jandarma Üsteğmen Muhammet Ali Demir, 2007 yılında görev yaptığı Diyarbakır’ın Dicle ilçesinde şehit oldu. Demir’in Adana’nın Pozantı ilçesinde oturan anne ve babası, oğullarının anısını yaşatmak için odasını müzeye çevirdi. Anne Adile ve baba Cumali Demir, Muhammet Ali Demir’in çocukluğundan bu yana ellerinde bulunan bütün eşyalarını müzeye çevirdikleri odasında sergiliyor. Müzede şehit Demir’in üniformasından diş fırçasına, saatinden yüzüğüne kadar bütün eşyaları bulunuyor. Demir çifti oğullarının anısını yaşatmak için telefonun alarmını bile kapatmazken, sabah 08.15’e kurulan alarm aralıklarla saat 09.30’a kadar çalıyor.

Reklam
Reklam

Oğlunun şehit olduğu sırada başında bulunan kepi koklayarak gözyaşı döken Adile Demir, kepte oğlunun kokusunu aldığını söyledi. Şehit annesi, “Biz istedik ki oğlumuz bizimle beraber yaşasın. Her şeyi gözümüzün önünde olsun istedik. Hiçbir şeyini saklamayalım, örtülü bir yere koymayalım. Hemen gelecekmiş gibi her şeyi hazır kalsın, dursun istedik. Akşam gelecek gibi düşünerek odasını müze yaptık. Bir yere gittiğimizde hemen gelir ilk bu odayı ziyaret ederiz. Odaya geldiğimizde onu görüyormuşuz gibi, onunla konuşuyormuşuz gibi hissediyoruz. Odaya geldiğinde hemen mavi kepini alırım, onu koklarım. Senin kokun benim içimde derim” dedi.

Baba Cumali Demir ise, oğullarının anılarını yaşatmak için odasını müzeye çevirdiklerini belirterek, “Çocukluğundan beri neyi varsa hepsi burada bulunuyor. Bir yere gidip geldiğim zaman ilk girdiğim oda burasıdır” diye konuştu.

Bu arada Adana İl Jandarma Alay Komutanı Albay Murat Koç aileyi ziyaret ederek, evin girişine ‘Şehit Jandarma Evi’ tabelası astı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: