Şehit olacağını arkadaşlarına söyledi

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde teröristler tarafından düzenlenen saldırıda şehit düşen Bursalı er Samet Saraç'ın evinde yas devam ediyor. Saraç'ın bir akrabası, "Bayram öncesinde dağıtım iznine geldiğinde bütün arkadaşlarını tek tek ziyaret etti. Şehit olabilirim, hakkınızı helal edin diyerek helallik istedi" dedi.

Yüksekova'da teröristler tarafından düzenlenen saldırıda şehit düşen 5 aylık Bursalı Komando Er Samet Saraç'ın evinde hüzün hakim. Soğanlı Mahallesi İnen Sokağı'ndaki evlerinde baba Mustafa Saraç ve anne Fahriye Saraç taziyeleri kabul ederken, komşuları ise sokağı Türk bayraklarıyla donattı.

Reklam
Reklam

Acılı aile oğullarının cenazesini beklerken, baba Mustafa Saraç, "Evladını kaybetmiş bir baba nasıl olabilir ki? Şırnak'taki saldırıdan sonra kendisiyle telefonda görüştük. Bayramda telefonla görüştük. İyi olduğunu söyledi ve hepimizle helalleşti" dedi.

Aileye önce isim benzerliği olduğunu söyleyen askeri görevlilerin, gece yarısı şehadet haberinin resmi olarak bildirildiğini söylediği öğrenildi. Cenazenin bu akşam Bursa'ya geleceği, salı günü öğle vakti Ulucami'de kılınacak cenaze namazının ardından Pınarbaşı Şehitliği'nde toprağa verileceği bildirildi.

Keles'in Gelemiç köyü doğumlu olan Samet Saraç'ın Mayıs ayında Erzincan Topçu Tugayı'nda acemilik eğitimine başladığı, Ağustos ayında da acemiliğini tamamlayarak Hakkari'deki birliğine teslim olduğu öğrenildi. Stinger marka havanlarla omuzdan atış yapan Samet Saraç'ın topçu eğitimini tamamladıktan sonra komando sınıfına alındığı öğrenildi.

İHA