Şehit Onbaşı Göz Yaşları Arasında Toprağa Verildi

Hakkari Dağlıca’da terör örgütü PKK mensuplarının düzenlediği saldırıda şehit olan piyade onbaşı İsa Sayın (21)...

Hakkari Dağlıca’da terör örgütü PKK mensuplarının düzenlediği saldırıda şehit olan piyade onbaşı İsa Sayın (21) Mersin’de düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. AK Parti Mersin Milletvekili Çiğdem Münevver Ökten de cenaze namazında ön safta yer aldı.

Aslen Muşlu olan şehit onbaşı İsa Sayın’ın cenazesi Van’da düzenlenen törenin ardından havayolu ile Adana’ya oradan da karayoluyla Mersin’e getirildi. Mersin Devlet Hastanesi’nde yakınlarına gösterilen cenaze daha sonra helallik için Mevlana mahallesindeki baba evine götürüldü. Buradan alınan şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu daha sonra tören için Muğdat Camii’ne getirildi. Mersin Müftüsü Ali Melek’in kıldırdığı cenaze namazında AK Parti Mersin Milletvekili Çiğdem Münevver Ökten de ön safta yer alarak namaz kıldı. Ökten’in tören sırasında zaman zaman göz yaşlarını tutamadığı görüldü.

Reklam
Reklam

Cenaze törenine katılan şehidin babası Mehmet Ali Sayın, dedesi Hacı İbrahim Sayın, ağabeyleri Şahin ve Yusuf ile akrabalarının oldukça metanetli oldukları görüldü.
Kılınan cenaze namazının ardından bir müddet omuzlarda taşınan şehidin cenazesi, Yalınayak mezarlığında toprağa verildi. Şehidin cenaze törenine Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, AK Parti Mersin milletvekilleri Çiğdem Münevver Ökten ile Ahmet Uzun, Adana Garnizon Komutanı Tümgeneral Sezai Bostancı, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ile şehidin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz