Şehit Osman Tepesine 'Bayburt Şehitlik Anıtı' kurulacak

Bayburt'ta Çanakkale Şehitleri anıldı. Düzenlenen anma töreninde konuşan Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Şehit...

Bayburt'ta Çanakkale Şehitleri anıldı. Düzenlenen anma töreninde konuşan Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Şehit Osman Tepesi'ne şehitlik anıtı kuracaklarını, isteyen ailelerin şehitlerinin mezarını buraya taşıyabileceklerini söyledi.

Bayburt İmarettepe Şehitliği'ne çelenklerin konulması ile başlayan tören, saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Bayburt Şehit Aileleri Dayanışma Derneği Başkanı Haluk Akkoyunlu, Türkiye'de anılmaya değer pek çok destanlar bulunduğunu, bunların başında Çanakkale Destanı'nın geldiğini söyledi.Akkoyunlu, "Düşman birlikleri, Çanakkale'de maddenin mana karşısında eridiği Kurtuluş savaşında yüce Türk milletinin neler yapabileceklerini anlayıp, döndüler." dedi.

Reklam
Reklam

Bayburt Valisi Hasan İpek, milletin idealleri uğruna şehitleri şükran ve minnetle andıklarını, bu milletin bir daha şehit verecek duruma düşmemesi için; gençlerin alın teri ile müreffeh bir ülke inşa etmesi gerektiğini, bugün hür ve bağımsız olarak bırakılan emanetin daha yükseklere taşınması için herkese büyük sorumluluk düştüğünü kaydetti.

Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat ise Şehit son dönemde terörle mücadelede şehit düşmüş vatandaşların şehitlik anıtının olmamasından dolayı köylerine defnedildiklerini belirterk, Şehit Osman Tepesi'nde yapılacak şehitlik anıtı kuracaklarını, isteyen ailelerin cenazelerinin buraya naklini yapabileceklerini vurguladı.

Bu arada, Bayburt Valisi Hasan İpek, anma törenlerinin bir kısmının gerçekleştirildiği Şair Zihni Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa tepki gösterip, salonu terk etti. Salonda oluşan izdihamdan bir grup kadın ve çocukların protokol sırasına oturmasına tepki gösteren İpek, önce yetkilileri bu tür hatalara karşı dikkatli olması için uyardı, sonra da salonu terk etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: