Şehit Pilot Üsteğmen Fehmi, Kabri Başında Anıldı

Eskişehir Turizm ve Tanıtma Derneği üyeleri, 25 Mart 1921'de İnönü Savaşı'nda uçağının düşmesi sonucu şehit olan Pilot Üsteğmen Ahmet Fehmi'yi

Eskişehir Turizm ve Tanıtma Derneği üyeleri, 25 Mart 1921'de İnönü Savaşı'nda uçağının düşmesi sonucu şehit olan Pilot Üsteğmen Ahmet Fehmi'yi kabri başında andı.

Dernek Başkanı Mustafa Tekeli, Vişnelik Hava Şehitliği'ndeki anma töreninde, Fehmi'nin 2. İnönü Savaşı'nda, Yunan uçaklarıyla savaşmak için bindiği uçağın düşmesi sonucu 25 Mart 1921'de şehit olduğunu hatırlattı.

Fehmi'yi anmak için iki yıldır etkinlik düzenlediklerini ifade eden Tekeli, şöyle konuştu:

"Ahmet Fehmi'nin hatırlanması için farkındalık çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ne yazık, Fehmi de Kurtuluş Savaşı'nın efsane isimlerinden Behiç Erkin gibi kentin yöneticileri tarafından görmezden geliniyor. Tepebaşı Belediyesi, Ahmet Fehmi'nin adını bir parka verdi. Bu park, yakın tarihte açılacak. Parkta emeği geçen Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve Tepebaşı Belediyesi Meclis Üyesi Hasan Hüseyin Bolat'a teşekkür ederiz."

Reklam
Reklam

Muhabir: Deniz Açık

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: