Şehit Piyade Onbaşı Mesut Kazanç, köyünde son yolculuğuna uğurlandı

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde teröristlerce şehit edilen Erzurumlu Piyade Onbaşı Mesut Kazanç, merkeze bağlı Konaklı köyünde...

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde teröristlerce şehit edilen Erzurumlu Piyade Onbaşı Mesut Kazanç, merkeze bağlı Konaklı köyünde son yolculuğuna uğurlandı.
PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Mesut Kazanç'ın naaşı, Lalapaşa Camisi'nde onbinlerce vatandaşın katıldığı cenaze namazının ardından merkeze 15 kilometre uzaklıktaki Konakli köyünde gözyaşları arasında toprağa verildi.Cenaze törenine Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, AK Parti Milletvekilleri Adnan Yılmaz ve Cengiz Yavilioğlu, MHP Milletvekili Oktay Öztürk ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Şehit onbaşının mezarına toprak atmak isteyen acılı baba rahatsızlanırken, babaya sağlık görevlileri müdahale etti. Bakan Binali Yıldırım da mezara toprak atarken, kadınlar ise evlerin damlarına çıkarak gözyaşı döktü. Cenaze toprağa verildikten sonra köyün okuluna geçen protokol ve vatandaşlar burada okunan Kur'an-ı Kerim'i dinledi. Bakan Yıldırım ve beraberindekiler okuldan çıktıktan sonra şehidin yakınlarına başsağlığı diledi. Okulun çatısına ise şehidin bir sosyal paylaşım ağında yazdığı son mesajın yer aldığı pankart asıldığı görüldü.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz