Şehit Polis Aileleri, Gezi Parkı Eylemlerinde Polise Yönelik Saldırıları Kınadı

Adana Emniyet Teşkilatı Şehit Aileleri ve malulleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Emine Bilgen, ‘Taksim...

Adana Emniyet Teşkilatı Şehit Aileleri ve malulleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Emine Bilgen, ‘Taksim Gezi Parkı’ eylemlerinde polise yapılan saldırıları kınadı.

Yazılı bir açıklama yapan Bilgen, Gezi Parkı’nda çıkarılan olaylara destek vermek amacıyla Adana’da da başlatılan eylemleri üzüntü ve endişe içinde izlediklerini belirtti. Her türlü izahtan uzak, anlam verilmesi imkansız bu şiddet görüntülerini demokratik bir hak anlayışı şeklinde görmenin mümkün olamayacağını ifade eden Bilgen, her türlü provokasyona açık bu gösterilerin asıl amacından uzaklaştırılarak farklı yönlere kanalize edilmesi için aşırı uç grupların her türlü gayreti gösterdiğini aktardı.

Reklam
Reklam

Bilgen açıklamasında, “Olaylar esnasında ülke genelinde olduğu gibi Adana’da da maalesef çok sayıda polisimiz yaralanmıştır. Görevleri sadece kumu düzeninin sağlamak, vatandaşların can ve mal emniyetini korumak olan görevlilere yapılan bu saldırıları şiddetle kınıyoruz. Her zaman kalkın hizmetinde canla başla, kanı, canı pahasına fedakarca çalışan teşkilat mensuplarına karşı yapılan taşlı sopalı saldırıların adına demokratik hak arayışı denilmesi ve bu eylemlerin onaylanması, hoş görülmesi asla mümkün değildir.” ifadelerini kullandı.

Şehit ve emniyet mensubu aileler olarak kendilerinin de birer seçmen olduğunu hatırlatan Bilgen açıklamasını şöyle tamamladı: “Özellikle parti adı altında eylemlerde yer aldıklarını basından üzüntüyle öğrendiğimiz bazı siyasi partilerin daha polisimizi hedef tahtasına koyarak demoralize etme gayretlerini özellikle üzüntüyle karşıladığımızı bildirmek istiyoruz. Olaylarda can siperane bir şekilde görev yapan Türk polisine minnetlerimizi iletirken, yaralı arkadaşlarımıza acil şifalar diliyorum.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: